Gaziantep’in yanı sıra bölge illerinden STK’ların da katıldığı Çalıştay’da AB Bakanlığı yetkilileri sivil toplum sektörü ve katılım öncesi AB mali yardımı kapsamında STK’lara sağlanacak destekler konularında bilgilendirme yapıldı. Çalıştayda konuşan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Bakanlıklarının STK’ların yanında olduğu, ve farklı projelerle beraber çalıştıklarını belirtti.

STK'LARIN YANINDAYIZ

Bakanlıklarının sivil toplum kuruluşlarının yanında olduğunu söyleyen AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, “İki şeyi çok önemsiyorum birincisi dokunulmamış iş alanlarını tespit etmek, ihtiyaç alanlarını tespit etmek ve özgün projeler geliştirmek. Bakanlığımız bu konuda her zaman sivil toplum kurumlarımızın hizmetindedir. Avrupa birliği bakanlığı bütün uzmanlarıyla birlikte son derece kendisini sivil toplum kuruluşlarıyla çalışma konusunda motive etmiş ve birçok başarılı ortak projeye imza atmış bir bakanlıktır” dedi.

HİBE EDİLEN PROJELER

Gaziantep’in AB bakanlığına 629 proje sunduğunun altını çizen AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, “Gaziantep projeler konusunda dinamizmi içeren bir şehirdir. Gaziantep 2002 yılından bu yana Bakanlığımıza 629 proje sunmuş. Biz Gaziantep’e 117 Milyon AURO bir hibe aktarımında bulunmuşuz. Bize son derece güçlü projeler sunmuş. Mesela Nizip atık su projesi, 30 milyon AURO bütçeli bir projedir. Bu bütün bir ilçenin atıksu ve içme suyu projesini Avrupa birliği hibelerinden karşılamış” diye konuştu. İHA