Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, "Tüketiciye istediğini vermezseniz gider, bir tıkla dünyanın öbür ucundan alır" dedi. Tüketici Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci de tüketicilerin özellikle bankalarla yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, tüketicileri bankalar karşısında daha güçlü koruyacak yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti.

REKABET ÖNEMLİ BİR SİLAH

Piyasaları artık talebin yönettiğini vurgulayan Acıoğlu, tüketicinin, piyasanın üreticiden daha güçlü bir aktörü haline geldiğini, mal ve hizmetlerin tüketicilerin talepleri doğrultusunda sunulduğunu, aksi takdirde rekabet şartlarının yüksek olduğu günümüz ekonomisinde varlığın sürdürülemeyeceğini söyledi.

GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ

“Tüketiciye istediğini vermezseniz gider, bir tıkla dünyanın öbür ucundan alır.” diyen Acıoğlu, “Ama bunu yaparken de en çok güven ve satış sonrası hizmete önem veriyor. Tüketiciler bilinçlendikçe, haklarının farkında oldukça üretim kalitesi de artıyor, müşteri memnuniyeti de. Hepimiz müşteri odaklı çalışan, garanti kapsamı geniş, tüketiciyi sorun olduğunda zorlamayan, sıkıntıya sokmayan ürün ve hizmetleri tercih ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

DEĞİRMENCİ: YASAL DÜZENLEME ŞART

Gelişen perakende sektöründe tüketicinin aleyhinde olabilecek sıkıntıları engellemenin büyük önem arz ettiğini söyleyen Gaziantep Tüketici Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci de tüketicilerin özellikle bankalarla yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, tüketicileri bankalar karşısında daha güçlü koruyacak yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti. HABER MERKEZİ