“2018 senesi içerisinde biletleri elden değilde post cihazlarından çıkarıp, satacağız” dedi. Yıldırım, zabıtalardan dert yanarak sıkıntıda olduklarını anlattı.

Gaziantep Seyyar ve Sabit Milli Piyango Bilet Satıcıları Esnaf Odası Olağan Genel Kurul Kongresi, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nde yapıldı. Mevcut başkan Sabri Yıldırım, tek aday olarak yer aldığı kongrede 113 oy alarak, 4’ncü dönemde de yeniden başkan seçildi.

FAALİYET RAPORLARI OKUNDU

Kongrenin divan başkanlığını, Divan başkanlığına Gaziantep Çorap ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla devam etti. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

ZABITALARLA BAŞIMIZ DERTTE

Kurul’da konuşan Başkan Sabri Yıldırım, Zabıtalarla başlarının dertte olduğunu vurguladı. Yıdırım, “Önümüzde çok büyük sorunlarımız var. Belediye, seyyar tezgahlarını kaldırmak istiyor. Zabıtalarla başımız çok dertte. Bizim sektörde Türkiye genelinde 15 bin tane üyemiz var. Cumhurbaşkanımızdan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızdan ve Maliye Bakanımızdan, geriye dönük yapılandırma istiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olurlarsa çok memnun oluruz” şeklinde konuştu.

ÜYELERİMİ İSTİYORUM

Üyelerinin neredeyse hepsinin Bakkalar Odası’na kayıtlı olduğunu dile getiren Yıldırım, üyelerinin hepsinin kendi odasına aktarılmasını istedi. Aynı zamanda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bu konuya el atacağınıda sözlerine ekleyen Yıldırım, şunları kaydetti: “Milli Piyango Biletçileri olarak bayilerimiz çok zor durumda. Bunların kılık kıyafet ve komisyonla ilgili sorunları var. Genel Müdürümüzün, “2018 yılında bütün bayilere post makinası verilecek” demişti. Artık biletleri elden değilde postlardan çıkarıp, çalışacağız. Bunun üzerinde de duracağız. Bu konuyla ilgili çalışmalar başladı. Bu sene içerisinde verilecek. Bu post makinası aktif hale gelirse çalışmalarımız güzel olacak. Ve bunu, Milli Piyango Şubesine kayıtlı olan herkes kullanabilecek.”

Yıldırım’ın yönetim listesinde şu isimler bulunuyor: İlhan Akman, Mustafa Sümer, Halil Aksu, Osman Gökçek, Seydi Vakkas Uçar, Ökkeş Konu.

Denetim Kurulu'nda ise: Hasan Çeri, Murat Mulhim, Hasan Urlu’nun isimleri yer alıyor. * AYŞEGÜL BAĞCI