Trafikte özellikle doğalgaz çalışmaları yüzünden yaşanan, toz, toprak ve trafik gibi sıkıntılar artık can sıkmaya başladı.
Bir kere şunun bilinmesinde yarar var; bu kentte yaşayanlar belediyelerin her türlü alt veya üst yapı çalışmalarına anlayış gösterir hatta destek olur.. Ama bunu aynı zamanda kendi haklarına saygı gösterilmesiyle eşdeğer tutar..
İşte galiba kenti yönetenlerin anlayamadıkları nokta burada.. Vatandaş gibi yaşamadıkları müddetçe, bunu asla anlayacaklarını sanmıyorum..
Son aylarda doğalgaz çalışmaları öncesi trafik konusunda, sonrasında ise toz toprak ve pislik içerisinde bırakılan cadde ve sokaklardaki rezalet, insanı canından bezdiriyor.. Sıkıntılar sadece doğalgaz çalışmalarında değil elbette, belediyelerin alt ve üst yapı çalışmalarında cadde ve sokakları kapattıktan sonra araç sürücülerini kendi kaderlerine terkedici uygulamaları, vatandaşı adam yerine koymama anlamını taşıyor..
1- Doğalgaz için kazılan yollar trafiği felç ediyor, alternatif cadde ve sokaklar ciddi biçimde organize edilmiyor. Sadece o bölümde bir yön levhası konuluyor, gerisi Allaha emanet.. Tekrar kesilen yolun bağlantısını bulabilene madalya verilmeli..
2-Sadece doğalgaz çalışması değil, belediyelerin yol- yapı veya tamir için kapattıkları cadde ve sokaklarda da durum aynı. Araç sürücüleri kendi kaderine terkedilmiş durumda..
3- Yollar kapatılacaksa, bu bölgede yaşayan insanların önceden çeşitli duyurularla tedbir almaları sağlanmıyor.. Araç sürücüleri ve toplu taşıma araçları kendi kaderine terkediliyor.
4- Doğalgaz veya yol yapım çalışmaları bitince orası günlerce- haftalarca kendi haline bırakılıyor.. Çevrede yaşayan insanların sağlığını tehdit eden toz toprak rezilliği bir yana, trafik akışı tam anlamıyla felç oluyor. Büyükşehir'mi Şahinbey mi, Şehitkamil Belediyesi mi, hangisinin hemen müdahele etmesi gerektiği konusunda kimse birşey bilmiyor.. Şikayet veya bilgi edinebilecek bir yetkili bulunamıyor.. Bu durum kent merkezinde de kenar semtlerde aynı şekilde devam ediyor.
5- Doğalgaz şirketinin keyfiliği, bir cadde veya sokağın önünü keyfi olarak kazıyıp öyle bırakması, sabah çıktığı yolun akşam evine döndüğünde kapalı olması üzerine şaşkına dönen vatandaşın muhatap olacak bir doğalgaz yetkili bulamaması..
Anlatmaya çalıştığım bu küçük ihmallikler ve ciddiyetsizlikler, bu kentin yöneticiler tarafından nasıl ihmal edildiğinin belgesi niteliğini taşımıyor mu ? Hizmet başüstüne, yapanlara ve katkıda bulunanlara minnet duyarız..Ama bunları yaparken koordinasyon gerekmiyormu? Ve sonrasında takip.. "Aksayan yönler ne, ihmallik varmı, kimler yapıyor? hemen nasıl çözüm bulabiliriz" gibi vatandaşın yaşadığı sıkıntıların önüne geçmek çok mu zor iştir..

*ESKİDEN VALİLERİMİZ VARDI Bu kentin birçok sorunu, eskiden ilk etapta valisi tarafından dikkate alınır, tesbitler yapılır ve yetkililerle ortak hareket edilerek çözüm yollarına gidilirdi. Bir kente atanan vali, halkın valisi olur ve şehirle bütünleşir. Hiçbir ayrım yapmadan sağlıkta, eğitimde, kültürde, sanatta, asayişte, trafikte, belediyelerin çalışmalarında ve birçok konuda aksayan ne varsa, hemen yetkililerle temasa geçer, ilgilileri uyarır ve herşeyin tamiri, telafisi ve çözümü yoluna gitmede önce rolünü üstlenir..
Maalesef Gaziantep şehri son dönemde bu şanssızlığı yaşıyor.. Son dönem valisini, öncelikli olarak yukarıda saymaya çalıştığım konuların ötesinde, hep açılışlarda, törenlerde ve bazı dernek veya odalarının yemek veya toplantılarda görebiliyoruz..
Belki Sayın Valinin bu görüntüsü AK Parti İl Başkanı Sayın Ökkeş Eruslu'yu memnun edebilir ama, bu şehirde yaşayan büyük bir kesimin memnun olmadığı bilinmelidir..
Unutulmamalıdır ki, Kent sorunlarına duyarlı olması gereken, çözüm yolları için harekete geçip, kamuoyunu bilgilendirme adına basın yayın yoluyla vatandaşına bilgi verip, her konuda ilgilenen ve çaba gösteren bir vali, elbette bu şehirde yaşayan her vatandaşın "benim valim" diyerek takdirlerini kazanacaktır.. Bu da vatandaşın valisi olmaktan geçer.. *PLAKASI GÖZÜKMEYEN ARAÇLARA TRAFİK NİYE SEYİRCİ KALIR? Bu kentte bir plaka rezilliğidir sürüp gidiyor. Yollarda seyir halinde olan araçların çoğunun plakalarındaki numaralar ve rakamlar silinmiş vaziyette.
Son 2-3 aydan beri bunların sayısı iyice çoğaldı. Bir kazada veya herhangi bir suçta bu plakası belli olmayan araçlar nasıl tesbit edilecek ? Bunun düzeltilmesi için niye harekete geçilmez, niye seyirci kalınır anlamış değiliz.. Trafikteki bu ilgisizliğin ve ihmalliğin önüne geçilmesini bekliyoruz. BAŞKARAKOLDAKİ HAVUZ NİYE KİRLİ ? Kentin en önemli kavşaklarından birisinin ortasındaki güzel görüntü, suların iyici kirlenmesiyle birlikte oluşan pislik sonrası çok kötü bir görüntüye dönüşüyor. Büyükşehir Belediyesinin park bahçelerden sorumlu olan yetkilileri aslında çok hassas ve titizler..Çünkü yaptıkları çalışmalardan biliyoruz. Ama demekki buraya göz atmıyorlar. Sular artık renk değiştiriyor, birde koku salmaya başladı, haberleri olsun.. DEVAM, YAŞAR AĞYÜZ Anlaşılan o ki, yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Yaşar Ağyüz'ün sesini çok duyacağız..
Gerek şehirimizle ilgili konularda ve sorunlarda, gereksede herkesi ilgilendiren ülk geneli konularında hem açıklama yapması, hemde soru önergesi vermesi, Yaşar Ağyüz'ün hayli etkili olacağının işaretlerini veriyor..
CHP'nin diğer milletvekilinin sessiz kalıp adını sadece eş dost ahbap ziyaretlerinde duyurması bir yana, Yaşar Ağyüz'ün temsil ettiği kentin sorunlarına karşı duyarlılığı şimdiden vatandaşın takdirlerini kazanmaya yetiyor..Biz sayın Ağyüz'e devam diyor başarılar diliyoruz.

Sevdiğim sözler:

"Üç kuruşluk adama 5 kuruşluk değer verirsen, aradaki iki kuruşu senden ister"

HEPİNİZE İYİ HAFTALAR