Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı bulunan Park Yönetim Şube Müdürlüğü örnek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait 20 parkta toplam 120 noktada “Tur Kontrol Sistemi” kuruldu. Kurulan bu sistemle parklar artık daha güvenli hale geliyor.

ANLIK DOKUNMA

Tur Kontrol Sisteminin, güvenliği sağlamakla sorumlu kişilerin görevlerinin daha detaylı takibinin sağlanarak bilgisayar ortamında denetleyen bir sistem olduğunu belirten Park Yönetim Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Haberleşme yuvası, kontrol noktalarına yerleştirilmiş güvenlik noktaları ve bekçi anahtarlıkları sayesinde denetim tam olarak sağlanıyor. Kontrol noktalarına yerleştirilen tomlara, kontrol kalemi ile bir anlık dokunma, hangi bekçinin, hangi tarih ve saatte nereyi kontrol ettiğini kayıt altına almak için yeterli” olduğunu kaydettiler.

GECE GÜNDÜZ GÜVENLİ

Yetkililer, “Gece boyu yapılan kontroller Bekçi Kontrol Sistemi içinde toplanır ve gün bitiminde haberleşme yuvası ile bilgisayarın USB girişine takılarak bilgisayara aktarılır. Buradan elde edilen raporlamalarla alanda bulunan güvenliğin kontrolü de sağlanmış oluyor. Böylelikle parklara gelen ziyaretçiler gece gündüz daha güvenli bir ortamda ağırlanıyor” ifadelerini kullandılar.

HABER MERKEZİ - BÜLTEN