106 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Pancarlı ve Güvenevler Mahallelerinde belediye hizmet alanlarının konut alanına çevrilmesiyle ilgili gündem maddeleri geri çekildi. CHP’li meclis üyelerinin yanısıra Pancarlı ve Güvenevler Mahalle sakinlerinin imza kampanyası başlattığı ve itirazda bulunduğu imar değişiklikleri iptal edildi.

Pancarlı Mahallesi’nde Abdulkadir Aksu Bulvarı, Karlsad Caddesi ve Muhsin Yazcıoğlu Caddeleri ile çevrili alanda Büyükşehir Belediyesinin 15.5.2020 gün ve 238 sayılı kararıyla imar plan değişikliği yapılmış, büyük kısmı yeşil alan olan alanda konut yapılmak istenmişti. Gaziantep Pancarlı Mahallesi 13 bin 400 m2 tamamı Belediye Hizmet Alanı iken 10 bin 800 m2 (8 kat konut alanına) çevrilmişti.

GÜVENEVLER MAHALLESİ SAKİNLERİ İTİRAZ ETMİŞTİ

Güvenevler’de ise belediye hizmet alanı revizyon imar planıyla yüksek yoğunluklu konut alanına çevrilmiş ve CHP’li meclis üyesi askı süresinde plan değişikliğine itiraz etmişti. Planda belediye hizmet alanı olarak görünen 7554 ada 1 parsel 4.051 m2 arsa konut alanına çevrilmek üzere askıya çıkarılmış, CHP’li meclis üyeleri Beyhan Külekçi ve Yılmaz Kireç’in yanısıra, mahalle sakinleri yaklaşık 4 bin m2’lik alanın konut değil, park olmasını istediklerini belirterek itirazda bulunmuştu. Bu arada Pancarlı Mahallesi kadın Muhtarı Didem Kalkan, mahalle sakinleriyle bütünleşerek bu mücadelede etkili rol oynamıştı.

KAMU YARARINA AYKIRI

Meclis üyeleri itiraz dilekçelerinde, “Şehitkamil ilçesi Güvenevler Mahallesi N38c-17b nazım imar paftasında yüksek yoğunluklu gelişme konut alanı revizyon nazım imar planı Büyükşehir Belediye meclisinin 15.5.2020 tarih ve 244 sayılı kararı ile uygun görülmüştür. Uygun görülen söz konusu nazım imar planı, planlama ilkelerine, şehircilik esaslarına ve kamu yararına aykırıdır” demişti.

KÜLEKÇİ:BAŞARDIK

Gündem maddelerinin meclisten geri çekilmesi hem meclis üyeleri hem de mahalle sakinleri arasında sevinç yarattı. CHP’li meclis üyesi Beyhan Külekçi, sosyal medyadan sevincini paylaşarak, “Birlikte başarabiliriz demiştik ve evet başardık. Pancarlı ve Güvenevler imar değişiklikleri iptal edildi” dedi. Külekçi bu arada Gazetemize de teşekkür etti. Büyükşehir Belediye meclis toplantısında gündemin 31. maddesi olan Pancarlı ve 37. maddesi olan Güvenevler imar plan değişikliği itirazlar üzerine gündemden geri çekildi. 106 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste ek olarak da 6 madde gündeme geldi. Meral KINACILAR