ÇÖZÜM ARADILAR

GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, pahalılığa çözüm bulmak için bütün sektör temsilcileriyle biraraya geldiklerini belirterek, "Hep beraber konuşalım,herkes sıkıntısını anlatsın önerisini sunsun taleplerini dinleyelim istedik. Ne yapabilirizi konuşalım. Hepimizin sıkıntısı var. Baklavacı arkadaşlarla konuşuyorum 130 lira fıstık. Biz şehrin sorunlarını, gastronomiyle ilgili ne yapabilirizi konuşalım istedik" dedi.

KÜLTÜREL MİRAS ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gastronominin dünyada yükselen bir değer olduğunu, kültürel mirası çok daha öne çıkaran yükselen bir dönemde yaşadığımızı belirtti. Gaziantep'in 5 antik kentiyle zengin bir hazineye sahip olduğunu belirten Şahin, "Biz herhangi bir şehir değiliz. Bizler kültürel mirasın taşıyıcısıyız. Elimizdeki kültürel mirası nasıl geleceğe taşıyacağız, şehrin kalkınmasında, büyümesinde, zenginleşmesinde bu mirası nasıl önemli anahtar olarak kullanacağız bu önemli" dedi.

ŞEHİRLER YARIŞIYOR

Dünyada artık şehirlerin yarıştığını dile getiren Şahin, "İnsanlarımızın yaşam kalitesini artırmak, şehrin çağdaş ve modernleşmesiiçin konut, su, metro, gaziray gibi önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Dünyayla entegre olmak adına onlarla beraber rekabeti yönetmek gerekiyor. Elimizde önemli bir kültürel mirasımız ve tescillediğimiz mutfağımız var. Mutfağımızda büyük bir medeniyet var. Medeniyetin taşıyıcısı olmamız gerekiyor. Mutfağmıızla sınıf atladık.Elimizdeki hazineyi nasıl rekabete ve kalkınmaya dönüştürebiliriz" diye konuştu.HABER MERKEZİ