Büyük bir araç konvoyu ile şehir merkezine giren Özdağ, Tuğcan Otel'de düzenlenen istişare toplantısında da büyük bir kalabalığa hitap ettİ.

METALI SÖKÜP ATACAĞIZ

AKP'deki yorgunluğun metal yorgunluğu olmadığını Meral yorgunluğu olduğunu ifade eden Özdağ," Daha iktidara gelmeden Akşener iktidarı yordu. Metal yorgunluğunun özelliği, metal yorulduğunda düzelmez, söker atarsınız. Çünkü bir daha düzen tutmaz bozulur. Bize de o görev düşüyor. Artık, herkesi kucaklayarak, herkesin hayat tarzının güvencesi ile iktidara gelerek yorulan metalı söküp atacağız" dedi.

BİLGİ VERDİ

Yeni partinin izleyeceği politika ve yol haritası konusunda bilgi veren Prof. Dr. Ümit Özdağ, kuruluş aşamasında toplumun her kesiminden büyük destek gören yeni partinin değişimi temsil eden bir kurucular kurulu ve bir program ile geldiğini belirtti.

TÜRKİYE'Yİ KUCAKLAYACAK KURUCULAR KURULU İLE YOLA ÇIKIYORUZ
Ümit Özdağ, yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:
“Bütün Türkiye'yi kucaklayacak bir kurucular kurulu ile yola çıkmaya çalışıyoruz. Çok güzel bir kurucular kurulu oluşturduk. Önümüzdeki günlerde sayın Meral Akşener'in de katılımı ile düzenlenecek törenlerle kurucular kurulu üyelerini Türkiye ile tanıştıracağız. Türk milleti onların bazılarını yakından tanıyor ve takdir ediyor, bazılarını ise tanımıyor. Genç, dinamik, kendi konularında uzman ve Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorunları aşma konusunda güven verecek isimler. Finans dünyasından, reel sektörün içinden, kültür, sanat, spor dünyasının içinden Edirne'den, Hakkari'ye bütün Türkiye'yi kucaklayacak bir heyetle yola çıkıyoruz” dedi.

BİZ MİLLİ MERKEZİ TEMSİL EDİYORUZ
Özdağ, “Biz milli merkezi temsil ediyoruz. PKK terör örgütü ile FETÖ casusluk ve terör örgütünün dışında kalan bütün vatanperverleri kucaklayacak bir duruşu temsil ediyoruz. Biz, birinci meclisin temsil ettiği ruhla yola çıktık, ancak böyle bir ruhla partide milleti birleştirerek AKP'nin ayrıştırdığı, düşmanlaştırdığı insanlarımızı partinin çatısı altında bir millet şuuru ile birleştirerek yola çıkmaya talibiz” diye konuştu

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ TEKRAR TESİS ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Özdağ devamla şunları söyledi; “Biz hukukun üstünlüğünü tekrar tesis etmek için, biz parlementer düzeni tekrar tesis etmek için, kuvvetler ayrılığını tekrar tesis etmek için yola çıktık. Müthiş bir dalga geliyor. AKP'nin korkusundan nasıl geldiğimiz anlaşılıyor. Bu konuda kamuoyu araştırması yapmadım ama sokakta vatandaş bizi gördüğünde, " Nerde kaldınız, kurun artık şu partiyi" diyerek bize gösteriyor. Bu toplumun her katmanından gelen bir talep olarak gelen her gün yaşadığımız olay.”

TÜRKİYE'DE 4 MİLYON SIĞINMACI VAR, MALİYETİ 30 MİLYAR DOLAR

2011 yılında Türkiye'de bütün dünyadan 50 bin civarında sığınmacı varken, bugün 4 milyona yakın sığınmacı var. Bunun Türkiye'ye maliyeti 30 Milyar doları geçti. Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis adeta Pakistan ile Afganistan arasındaki Peşaver'e döndü. Esad'ı zayıflatacağız dediler, PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde bir devlet kurmasının

TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ DE YOK,
ANAYASA DA, ANAYASA MAHKEMESİ DE

Bugün Türkiye'de demokrasi yok, Türkiye'de hukuk ta yok, hukuk devleti de yok. Anayasa da yok ne yazık ki. Anayasa olmadığı için Anayasa Mahkemesi de yok, zaten Anayasa Mahkemesi de ben yokum diyor. Neden yokum diyor, çünkü KHK'ları benim inceleme yetkim yok diyor. Oysa Anayasa Türk Milletinin mutabakat metni ve Anayasa yargıçlarının namusuna emanet edilmiş. Hergün KHK'larla temel hak ve özgürlükler ihlal edilirken, Anayasa yargıçları susmayı, önlerini iliklemeyi ve Erdoğan'ın önünde topuk selamı verip boyun eğmeyi marifet sanıyorlar.