İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, sosyal medyada, şehrimizde depremde toplanma sahası ve Sahra Hastanesinin neresi olduğunu bilmediğini dile getirdi. Buna karşılık Gaziantepli Gülay Karslıgil bir soru yönelterek "Herhangi bir deprem olayı olursa deprem toplanma alanımız neresi ve bir afet durumuna hazır mı ?" dedi. Bunu yanıtlayan Çeliktürk, "Depremde toplanma sahası ve Sahra Hastanesi toplanma bölgesi olan yeşil alan imara açıldığı için şu an için toplanacak bir alan ve Sahra Hastanesi yeri bilmiyorum" dedi.

KARSLIGİL SORDU

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, sosyal medya hesabından deprem konusunda uyarıda bulundu, deprem master planının önemine dikkat çekti. Çeliktürk'e yapılan yorumlar arasında Gülay Karslıgil'in sorusu dikkat çekti. Karslıgil'in, "Herhangi bir deprem olayı olursa deprem toplanma alanımız neresi ve bir afet durumuna hazır mı ?" sorusuna Çeliktürk, "Depremde toplanma sahası ve Sahra Hastanesi toplanma bölgesi olan yeşil alan imara açıldığı için şu an için toplanacak bir alan ve Sahra Hastanesi yeri bilmiyorum. Olası bir depremde toplanma yeri Osmangazi mahallesiydi. Ancak Osmangazi mahallesindeki yerde şuanda inşaatlar devam ediyor, yani Allah korusun bir deprem olsa orada toplanamayacağız, sahra hastanesini de oraya kuramayacağız. Yıkıcı bir deprem olsaydı Gaziantep olarak ne yapacaktık, nerede toplanacaktık? Sahra hastanesini nereye kuracaktık?" diye cevap verdi.

AYLARDIR DEPREM DİYORUZ

İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, son depremle haklılıklarının ortaya çıktığını belirterek, deprem master planının önemine değindi. Çeliktürk, "Aylardır deprem master planı diyoruz, deprem diyoruz herhalde bir senedir uyarıyoruz, bir şekilde bu deprem bize bir uyarı. Depremin saati, vakti, yeri belli olmuyor. Olası bir depremde toplanma yeri Osmangazi mahallesiydi. Ancak Osmangazi mahallesindeki yerde şuanda inşaatlar devam ediyor, yani Allah korusun bir deprem olsa orada toplanamayacağız, sahra hastanesini de oraya kuramayacağız. Yıkıcı bir deprem olsaydı Gaziantep olarak ne yapacaktık, nerede toplanacaktık? Sahra hastanesini nereye kuracaktık?" dedi.

TOPLANMA ALANI NERESİ?

Daha önce toplanma sahası ve sahra hastanesi olarak ayrılan yerle ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı olduğunu hatırlatan Çeliktürk, "Belediye kendisine göre farklı bir plan çıkarıp onun geçersiz olduğunu düşünüyor ama orada mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı var. O bölge iptal oluyorsa, resmi olarak yeni bir toplanma alanı gösterilmesi gerekiyor. Maalesef toplanma yeri neresi benim bilgim yok. Bununla ilgili AFAD'a bir yazı yazmıştık, bir cevap gelmedi. Osmangazi mahallesindeki toplanma alanının güncellenmediğini düşünüyorum. Yani bir başka yer alan herhalde göstermediler. Bize bununla ilgili bir bilgi gelmedi" diye konuştu.

BİR YERDEN BAŞLAMAK GEREK

Günü birlik planlamalardan ziyade biraz daha oturaklı planlar yapmak gerektiğini dile getiren Çeliktürk, oda olarak bu işe el attıklarını, deprem master planıyla ilgili ocak ayında Gaziantep'te büyük bir toplantı yapacaklarını söyledi. Çeliktürk, "Deprem master planında neler olması gerektiğiyle alakalı bir çalıştay yapıp sonuçları Valimize, büyükşehir belediye başkanımıza vereceğiz. Buyurun deprem master planı çalışmasını yapın, doneler bunlar diyeceğiz. Tabi biz bunu yaparken kamu kurum kuruluşları, üniversitelerle, profesyonel meslek odalarıyla beraber yapacağız. Yani buna İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, ODTÜ gibi yerlerden hocalar da davet ediyoruz. İnşallah onlarla beraber deprem master planında neler olması gerektiğiyle alakalı bir rapor çıkarıp Vali Bey'e, belediye başkanımıza sunacağız. Ondan sonra geri kalanı büyükşehir belediyemiz projelendirir. Biz bunu yapın diye konunun takipçisi olacağız, kamuoyu oluşturacağız" şeklinde konuştu.

ŞEHİTKAMİL'DE YENİ BİR FAY!

Deprem master planında sahra hastanesi bölgeleriyle ilgili önerilerin ortaya çıkacağını anlatan Çeliktürk, "Mesela benim şahsi önerim Gaziantep'in değişik yerlerinde futbol sahaları, basket sahaları, spor tesisleri oluşturulması. Buralarda hem çocuklar spor yapsınlar Allah korusun bir afettede toplanma sahası ve sahra hastanesi olarak kullanılsın. Ayrıca hocalarımız seminerlerde Şehitkamil'de yeni bir fay hattından bahsetmişti. Aslında deprem master planıyla beraber bunları da irdelememiz gerekiyor. Bir yerden başlamak lazım" dedi. Meral KINACILAR