Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, "Yönetmelik araç satışı yapan işletmeler büyük sorumluluklar getiriyor. Yönetmelikle ikinci el araçta vatandaşın kandırılmasının önüne geçilerek araç alım satımı daha güvenli olacak" dedi.

Toplantılar çerçevesinde Ticaret Odası 10 Nolu Otomotiv Satış-Yedek parça İmalatı ve Ticareti Meslek Komitesinin desteğiyle 2. El Otomotiv Sektörüne Yönelik Dijital Satış ve Pazarlama Teknikleri” konulu seminer gerçekleştirildi. Gaziantep Oto Galericileri Sitesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Otomotiv Satış-Yedek parça İmalatı ve Ticareti Meslek Komitesi meclis üyeleri Ali Bayram Sarıca, Mehmet Derundere, komite üyeleri Mehmet Özkeleş, Ahmet Açıkgözoğlu, N. Bayram Parlar, H. İbrahim Kaya’nın yanı sıra sektörde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

DAHA GÜVENLİ HALE GELECEK

Hıdıroğlu, "Yönetmelik araç satışı yapan işletmeler büyük sorumluluklar getiriyor. Yönetmelikle ikinci el araçta vatandaşın kandırılmasının önüne geçilerek araç alım satımı daha güvenli olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Galericiler Odası tarafından verilecek yetki belgesi ile satış gerçekleştirilebilecek. Firmalar dışında kimse ikinci el araç alım satım işine giremeyecek. Artık satışlar oto galericilerinden ve İşletmelerden olacak” dedi. BÜLTEN