Gaziantep'te 14 kişilik dolmuşların yerini otobüslere bırakması vatandaşı ikiye böldü. Bazı vatandaşlar, eski dolmuşların yerine gelen otobüslerin temiz ve sıcak olduğunu söylerken, bazıları ise, büyüyen ve trafik ihlali yapan dolmuş otobüslerinin trafik sorununu iyice artırdığını belirtirken, bu arada şoförlerin sorumsuz davranışından şikayet etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile Minibüscüler Odası arasında dolmuşların otobüse dönüştürülmesi protokolü imzalanmış ve 14 kişilik dolmuşlar 43 kişilik otobüse dönüştürülmüştü. Rengi sarı olan otobüsler için vatandaşlar durak sayısının artması gerektiğini de söyledi. Trafikte olan sarı otobüslerler ilgili, "Kentteki şoförlerin eğitilmesi gerek bence. Çünkü şoförler dolmuş mantığını bırakmalı, yolcuları gördüğü yerde frene asılmamalı” dedi.

İŞTE VATANDAŞIN GÖRÜŞÜ

Bekir Yaprak - Sucu

KENTTEKİ ŞOFÖRLER EĞİTİLMELİ

“Dolmuşların otobüs olması bence çok iyi oldu. En azından daha temiz daha sıcak bir ortamda yolculuk yapıyoruz. Yeni otobüslerin biraz daha geniş olması gerekirdi çünkü otobüs içinde iki kişi yanyana ayakta zor duruyor. Kentteki şoförlerin eğitilmesi gerek bence. Çünkü şoförler dolmuş mantığı bırakmalı, yolcuları gördüğü yerde frene asılmamalı”

Mustafa Yılmaz – Seyyar Satıcı

TRAFİK SORUNU ARTTI

“Dolmuşların büyümesi hiç iyi olmadı. Gaziantep’in yolları dar birde büyük otobüsler yollara girince trafik tıkanıklığı daha da arttı. Bu sebeple Gaziantep’in trafik sorunu daha da arttı diyebilirim. Bunun önüne geçmek için şoförleri eğitilmesi gerek bence. Adamlar hala dolmuş mantığı uyguluyorlar. Yolcuyu gördügü yerde firene asılıp hemen duruyorlar, birbirinden yolcu kapmak için saga sola direksiyon kırıyorlar”

Murat Karagülle – İşçi

"STANDART GETİRİLDİ"

“Kentteki yolcu taşıma araçlarına standart getirilmesi iyi oldu. Dolmuşlar hem dar, hem de tıka basa vatandaşla doluydu. Otobüslerde bu sorun yok. Temiz ve sıcak bir ortama yolculuk yapıyoruz. Dolmuş şoförlerini hepsi otobüs şoförü oldu bence bu şoförlere eğitim verilmeli. Dolmuş mantığını bırakıp halk otobüsü mantığını benimsemeliler”

Yunus Emre Yılmaz – Çiftçi

"YOLCU ALMAK İÇİN YARIŞMAMALI"

“Ben Gaziantep’in bir köyünde yaşıyorum. Kente ara sıra geliyorum buraya geldiğimde dolmuşları kullanıyorum. Kente bu defa geldiğimde dolmuşlar otobüs olmuş, bence iyide olmuş. Gideceğimiz yere daha rahat ve daha temiz bir ortamda gidiyoruz. Eskiden tıka basa yolculuk ediyorduk. Ama şoförlerin biraz daha dikkatli olması gerekir. Duraklarda yolcu kapmak için birbiriyle yarışmamalarını, birbirlerini önüne araba kırmamalarını istemiyorum.”

Oğuz Tanrıöver – Esnaf

"ŞOFÖRLER DİKKATLİ OLMALI"

"Belediye tarafından Gaziantep’teki bütün şoförler bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Metropol bir kentte şoförler nasıl davranırsa öyle davranmalılar. Şoförler daha dikkatli olmalı birbiriyle yarışmamalı eski dolmuş şoförü mantığını bırakmaları gerek. Dolmuşlar büyüyünce kentteki trafik sorunu da arttı bence. Sokakla dar olunca trafik sorunu büyüdü. Ulaşımda kent27 kartı olması çok güzel bir uygulama bence."

Turan Kaya – Seyyar Satıcı

"SICAK VE TEMİZ"

“Dolmuşlar halk otobüsü olunca kentte trafik sorunu dahada arttı. Şoförler durak yerine yol kenarında duran yolculara durunca gereksiz trafik oluşuyor. Bu sebeple kentteki bütün şoförler bilinçlendirilmeli gerekirse eğitim verilmeli. Yeni otobüslerin temiz ve sıcak olması bizim için iyi oldu”

Mehmet Fatih Karasevda – Öğrenci

DURAKLAR ÇOĞALTILMALI

“Dolmuşların otobüs olması bence hiç iyi olmadı. Çünkü dolmuşlar istediğim yerlerde inip binebiliyordum ama otobüs olunca sadece duraklarda inebiliyoruz. Sabahları otobüslerde dershaneye geliyorum. Ama durak ile dershane arası uzak biraz. Kentteki durakların biraz daha çoğaltılmasını istiyorum”