CHP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Dr. Fethi Albayram, hafta sonunda Araban Yolu üzerindeki Açık Oto Pazarı’nda otomobil alıp satmaya gelen vatandaşları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Dr. Fethi Albayram’a dertlerini döken vatandaşlar, açık oto pazarının hiçbir donanıma sahip olmadığını, her mevsimde sıkıntılar çekerek, araba alım satımı yapabildiklerini anlattılar.

Çevreyi gezerek incelemelerde bulunan Dr. Fethi Albayram, “Açık oto pazarları artık birçok vatandaşımızı ilgilendiren bir alan. İkinci el otomobil almak isteyen ve otomobilini satmak ya da değiştirmek isteyen tüm vatandaşlarımızın buluştuğu bir alan. Buralara belediye olarak hizmet vermek gerekiyordu. İnsanların icabında gün boyu durmak zorunda kaldıkları bu alanda, yazın sıcak, kışın soğuk şartlarında korunacak hiçbir alan yok. Bundan vazgeçtik; alan dahilinde bir tuvalet ve mescit bile yok. Eğer vatandaşa böyle alanlar açıp ‘gelin burada arabanızı alın ya da satın’ diyorsanız, asgari insani hizmetleri vermek zorundasınız. En temel ihtiyaçlar olan, yeme içme, tuvalet, mescit, soğuk ve sıcaktan korunma şartlarını bile yerine getirmiyorsanız, mekan göstermenin de bir anlamı yoktur.”

SAHRECİLERE GTİTİ

Albayram, hafta sonunda Erikçe ve Dülük Baba mesire yerinde piknik yapan halkı ziyaret etti. Bir Gaziantep geleneği olan “hafta sonu sahresi “ hakkında vatandaşlarla bol bol sohbet eden Albayram, Gaziantep’te yeşil alan ve mesire yerlerini artırarak, her mahallede yaşayanların rahatlıkla ulaşabileceği mesafelerde sahre alanları yapacaklarını, kent halkının nefes alacağı yeşil alanların çoğaltılacağını belirtti. HABER MERKEZİ