Saklı Konak’ta Osmanlı dönemine ait bakır eserlerin yanı sıra yeni açılan bölümde yine Osmanlı dönemine ait olan nakış ve örtüler sergilenmeye başladı.

Gaziantep’in kale altı semtinde 12 odalı tarihi bir Antep evinde üç yıldan beri hizmet vermekte olan Saklı Konak Türkiye’de bakır eserleri konusunda tek yer olması yanı sıra tarihi bir konak olmasıyla da dikkat çekiyor. Yeni bir bölüm açılarak Osmanlı dönemine ait nakış ve örtülerinde sergilenmeye başladığı belirten Saklı Konak sahibi Ali Atalar onlarca tarihi nakış ve örtü koleksiyonunun ilk defa görücüye çıktığını söyledi.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ ESERLER

Ali Atalar “ Saklı Konak olarak 2011 yılında bakır eserleri olarak açılışımızı yaptık. Açıldığı günden bu yana sergilenen eserlerin sayısı artarak 1400 âdete ulaştı. Sergi alanımız kısıtlı olmasına rağmen bir yenilik yapmak istedik ve Türkiye’de ilk defa sergilenen Osmanlı dönemine ait tarihi nakış ve örtüleri sergilemeye başladık. Nakış bölümümüzde Osmanlı dönemine ait, altın tel, gümüş tel, sırma, iğne oyası, Antep işi gibi çok farklı nakış örnekleri bulunmaktadır. Eserler arasında yatak takımları, masa örtüleri, bohçalar, seccadeler, cepkenler, yastık ve kırlent kılıfları, sehpa örtüleri, önlükler gibi birçok eser yer almaktadır. Özellikle bayan ziyaretçilerimizin dikkatini çeken nakış bölümümüzde unutulmaya yüz tutmuş nadir eserler bulunmaktadır. Tüm halkımızı bekliyoruz ‘ dedi.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT