Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Iraklı iş adamlarının aradıkları her şeyi Gaziantep'te bulabileceklerini söyledi. Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahaldain Mohammed Tawfeq Al-Salihi de "Irak, bölgede önemli yatırım yerlerinden birisi.Gaziantep'teki tüm sektör temsilcilerini bölgemize bekliyoruz. Irak'ın tüm şehirleri Gaziantep'in ticaretine açıktır. Biz de ülkemizde sizleri ağırlamak istiyoruz" dedi.

YATIRIM KONUSUNDA AÇIĞIZ

Konukoğlu, OSB Müdürlüğü Toplantı Salonunda bir araya geldiği Iraklı iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, Gaziantep'in, Türkiye'nin en büyük beşinci sanayi kenti olduğunu belirtti. Konukoğlu, Iraklı iş adamlarının aradıkları her şeyi Gaziantep'te bulabileceklerini ifade ederek, "Bu şehrin Irak ile köklü bir geçmişi var. Yıllar boyunca Irak ile ilgili yatırımlarımız sürmekte. Geçmişten bu yana hiçbir zaman Irak'ı yalnız bırakmadık. Bu ticari ilişkiyi çok daha ileriye götürmek bizlerin elinde. Siz değerli iş adamlarıyla gerek burada gerekse Irak'ta her türlü yatırım konusunda açığız" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahaldain Mohammed Tawfeq Al-Salihi de kendilerini ağırlayan Türk yetkililere teşekkür etti. Gaziantep'in ihracatında Irak'ın önemli bir paya sahip olduğunu dile getiren Salihi, "Irak, bölgede önemli yatırım yerlerinden birisi.Gaziantep'teki tüm sektör temsilcilerini bölgemize bekliyoruz. Irak'ın tüm şehirleri Gaziantep'in ticaretine açıktır. Biz de ülkemizde sizleri ağırlamak istiyoruz." dedi. Konuşmaların ardından Irak heyeti, OSB'deki fabrikaları ziyaret ederek, ilgililerden bilgi aldı. HABER MERKEZİ