KAMYON VE TIRIN KAFA KAFAYA ÇARPIŞTIĞI KAZADA
1 KİŞİ ÖLDÜ, 3 KİŞİ YARALANDI

Köprü yapımı nedeniyle trafiğin tek şeritten verildiği otobanda bir kamyon hatalı solamaya girince ortalık savaş alanına döndü. Tır ve kamyonun kafa kafa çarpıştığı kazada itfaiye ve sağlık ekipleri yaralıları kurtarmak için zamanla yarıştı. Kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kaza, Gaziantep Doğu ve Kuzey turnikelerine birbirine bağlayan ve köprü çalışması nedeniyle trafiğin tek şeritten verildiği otobanda meydana geldi. İddiaya göre Doğu Turnikeleri istikametinden gelen Cevat T.'nin kullandığı 21 FZ 773 plakalı boş sebze kasası yüklü kamyon, Beylerbeyi civarında Bilal D.'nin kullandığı 73 DT 021 plakalı TIR'ı solamaya geçtiği sırada önce bu TIR'a hafif çarptıktan sonra karşı istikametten gelen Orhan Ç.'nin kullandığı 33 ALJ 47 plakalı TIR'la kafa kafaya çarpıştı.

TIR BARİYERLERE SAPLANDI

Kamyon ve TIR çarpışmanın şiddetiyle hurda yığınına dönerek yola savrulurken Bilal Ç.'nin kullandığı TIR bariyerlere saplandı. Bir anda savaş alanına dönen otobanda can pazarı yaşandı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve trafik ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen trafik ekipleri kapanan yolu açmaya çalıştı ancak kurtarma çalışmaları nedeniyle yolu açamadı. Olay yerine gelen itfaiye sağlık ekipleri ile birlikte çalışarak kamyon ve TIR'da ki yaralıları çıkarmaya
çalıştı. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda kamyonda bulunan sürücü Cevat T., Bahri K. ve Ulvi K. sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Demir yığınları arasından çıkarılan yaralılar olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından hemen sedyeye alınarak ambulansa götürüldü.

KALBİ DURDU

Bu sırada yardım ekiplerinin çalışmasını engelleyen vatandaşlar için trafik ekipleri sık sık uyarılar yaparak uzaklaşmalarını istedi. İtfaiye ekipleri diğer TIR'da bulunan Orhan Ç.'yi sıkıştığı yerden çıkararak sağlık ekipleri ile birlikte ambulansa götürdü. Kalbi duran Orhan Ç., doktorların uzun uğraşlarına rağmen kurtarılamadı. Ambulansta müdahalesini sürdüren doktorlar dakikalarca kalp masajı yapmasına rağmen Orhan Ç.'yi kurtaramadı. Bu sırada kazanın ardından Gaziantep Doğu ve Kuzey turnikelerine birbirine bağlayan yaklaşık 15 kilometrelik yol tamamen trafiğe kapandı. Yüzlerce araç sürücüsü saatlerce kurtarma ekiplerinin çalışmasının bitmesini bekledi.

SAATLERCE BEKLEDİLER

Kazada olayın şokunu üzerinden atamayan 73 DT 021 plakalı TIR'ın sürücüsü Bilal D. yol çalışması nedeniyle tek yönde ilerlediklerini ve bu sırada kendini solamaya çalışan bir kamyonun kendine çarptıktan sonra karşı istikametten gelen başka bir TIR'la kafa kafaya çarpıştığını söyledi. Yolun açılmasını bekleyen sürücüler ise feci kazanın ardından saatlerce yolun açılmasını beklediklerini söylediler. Kurtarma ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından 2 saat sonra yol kontrollü olarak trafiğe açıldı.