2010 Yılında yola çıktığımızda taşın bu kadar ağır olacağını belki de bilmiyorduk. Gaziantep’te sanatsal etkinlikler yapılıyordu ancak ses getiremiyordu nefessiz kalıyordu. Küçük bir kitlenin mücadelesi ile zor bela hayatta kalma mücadelesi veriyordu sanat. O güne kadar tüm varlığı ile sanatı ve kültürü bu şehirde yaşatmak adına ne kadar zorluklarla savaşıldığını biliyoruz ve bizim sahneye çıktığımız güne kadar mücadele eden tüm sanatçılarımıza, tüm sanat camiasına sonsuz teşekkürler ediyoruz ve önlerinde saygıyla eğiliyoruz.

Önceki yazılarımızda Gaziantep’in gerçek bir kültür sanat şehri olarak hayatına devam etmesi gerektiğini aksi halde sosyal bozuklukların ve sosyal anksiyetelerin etrafımızı saracağı, asık suratlı her an patlamaya hazır bir bomba gibi dolaşan kişilerin ortaya çıkmaların artacağını ifade etmiştik.

Kültür ve sanat etkinliklerinde edilgen olarak bile alınan roller toplumun sanat damarını uyandıracak, insanlar arası iletişimde bir estetik meydana gelecektir. İletişimde estetik, toplumda bütünlük ve dayanışma duygularını tetikleyecek ve sosyal çatışmaları eritecektir.

Bunun için her semte kültür atölyeleri, sinema ve tiyatro salonları önermiştik.

Öte yandan kentin kendi damarlarında akan kültürel alt yapının tohumlarını kullanarak şehrimizin bir sinema sektörüne atılım yapılması için düşüncelerimizi paylaşmış bunun ile ilgili projelerimizden de bahsettik.

Ve açıkça iş adamlarımıza bu konuda açık çağrı yaptık.

Biz bu konuda 4 yılı aşkın zamandır toplumsal hizmet veriyor, iş çevresinden bürokratlarına, öğrencisinden sanayi işçilerimize ve kadınlarımıza ulaşabildik oynadığımız ücretsiz oyunlarla birlikte 50 bini aşkın seyirci portföyüne ulaştık. Gelinen noktada bu şehirde tiyatro sıfır diye konuşan çevreye Gaziantep Halkı güzel bir cevap vererek tüm ön yargıları altüst etti. Şu an bize bu şehirde salon yetmez oldu, 500 kişilik salonlarda merdivenlerde oturarak izleyen 700 hatta bin kişilik seyirci kitlelerine oyun oynamak zorunda kaldık. Anladık ki şehrimiz sanata karşı duyarlı ve kimliğinde son derece elit bir sanat anlayışı var.

Şehrimizde Özel Tiyatroların oyunlarını sergileyeceği Salonlara ihtiyaç var ama öyle küçük değil en az BİN kişilik olmalıdır. Oynadığımız oyunlarla ilgili on binlerce yorum aldık Facebook sayfamızda. Ve en çok karşılaştığımız talepte bu, haftada bir oyun oynamız isteniyor ve her ay yeni oyun talep ediyorlar.

Halkın bu talebini öğrenmek isteyenler açsın bir kamuoyu anketi görsün.

Biz elimizi taşın altına koyduk, geçen her saniye elimize darbe olarak iniyor. Şehrin yöneticilerinden ve iş adamlarımızdan bu konuda çalışmalar bekliyoruz. Eğer adım atmazlarsa elimiz kangrene dönüşür ve bu şehrin sanat elini kaybedebiliriz.

Sunduğumuz projelerimize beklentilerimiz için yine ilk adımı atıyor Ücretsiz Tiyatro Kursumuz için çalışma başlatıyoruz. Tiyatro eğitimi almak isteyen gençlerimizin https://www.facebook.com/GaziantepCeledUsaglar sayfasını veya www.celedusaglar.com.tr yi ziyaret edip oradaki şartları okuyarak bizlere katılmalarını bekliyoruz.

Şimdi top SİZDE.

Antep Aşkı ile kalın.