Değerli dostlar, bildiğiniz gibi 16 Mart saat 19:00 da İstanbul Bahçelievler kültür merkezinde sahne alacağız. Bu İstanbul’daki hemşerilerimizi olduğu kadar bizleri de heyecanlandırmakta. İstanbul Gaziantepliler derneğinin katkılarıyla gerçekleştireceğimiz bu organizasyona emek veren tüm dostlarımıza önce bir teşekkür etmek istiyor ve bu organizasyonun bizler için ne kadar önemli olduğunu anlatmak istiyorum. Bildiğiniz üzere biz 4 yılı aşkın bir süredir şehrimizde faaliyet gösteren bir tiyatro ekibiyiz, amacımız şehrimizin yerel kültürünü yaşamak, yaşatmak ve bizden sonraki nesillere miras olarak bırakmaktır. Bu kutsal mücadelemizde bu zaman kadar bizlere destek olan başta Gaziantepli hemşerilerimiz başta olmaz üzere bizlerle yakından ilgilenen şehrimizin değerli büyüklerine de şükranlarımı sunuyorum.

Belki Gaziantep de yaşadığımız için bizler farkında değiliz ama şehir dışında yaşayan hemşerilerimiz bu kültürü daha çok özlemektedir. Çünkü bu şehrin kıymetini gurbete gidince daha çok anlıyor insan. Bizim vermiş olduğumuz mücadelenin kıymetini gurbetçi dostlarımız daha çok anlamakta ve daha fazla değer vermektedirler. Şehrimizin havası, suyu, cana yakın insanı ve insanlığı, yemeği, tarih kokan sokakları, kahramanlığı, çağdaşlığı, dostluğu, kardeşliği başka nerde var söyler misiniz? Bu kadar önemli özelliği içinde barındıran şehrimiz sadece biz Gaziantepliler için değil Gaziantepli olmayan dostlarımızın da dikkatini çekmekte ve her yıl akın akın yerli yabancı turist çekmektedir.

Özellikle her gün sosyal medyadan bizlere gelen yüzlerce mesajlar bunu anlatmakta ve bunu doğrulamaktadır. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında yaşayan Gaziantepliler memleketin kıymetini daha çok biliyor ancak ne yazık ki burada yaşayan bazı Gaziantepliler bu kıymeti bu şehre veremiyorlar. Çünkü tutkunluğumuz yok, kendi aramızda yardımlaşmalarımız yok, kültürümüzü yaşatma adına fazla mücadele yok ve hepsinden önemlisi bazı insanların Gazianteplilik ruhu yok.. Sözde Gaziantepli geçinenler ve sözde Gaziantep aşığı olanlar gerek olduklarında ele geçmiyor veya memleketi için kılını kıpırdatmıyorlar. Hayatlarının tek gayesini para kazanmaya kuran bu sözde Gaziantepliler en azından bu şehirde kazandıkları paranın hatırı için kendi memleketlerine faydalı olma zorunluluklarını hissetmelidirler. Şehrimizde faaliyet gösteren diğer hemşehri derneklerinin çalışmalarını gördükce imreniyor ve kıskanıyorum. Başka şehirlerden gelmiş ve bu şehirde yaşayan kardeşlerimiz, dostlarımız kendi aralarında inanılmaz birlik beraberlik örnekleri sergilemektedir ve olması gerekende budur. Ancak bizler maalesef bunu başaramıyoruz. Göstermelik yapılan bazı etkinlikler olsa da daha kalıcı ve daha aktif çalışmalar yapılmalıdır, bizler dönem dönem bunlarla ilgili çalışmalar başlattık ancak elimizdeki imkanların kısıtlı olasından dolayı birçoğunu gerçekleştiremedik.

Gelin her alanda olduğu gibi birlik ve beraberliğimizle, tutkunluğumuzla tüm dünyaya örnek olalım.. Antep Aşkı ile Kalın..