Orhan Gazi Anaokulu öğretmen, öğrenci ve velilerinin katılımıyla Gaziantep'e Değer projesi kapsamında Mart ayı Doğruluk - dürüstlük konusu ile ilgili düzenlemiş olduğu faaliyetler öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Orhan Gazi Anaokulu Müdürü Mustafa Tufan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013 yılında uygulamaya konulan ve toplumda "Değerler' bilincini yerleştirilmesini amaçlayan ve her ay farklı bir konunun işlendiği ‘Gaziantep'e Değer’ projesi başlatıldı ve tüm kurumlarında uygulamaya konulduğunu söyledi. Tufan, Orhan Gazi Anaokulu olarak Mart ayı ‘ Doğruluk - dürüstlük ’ konusu ile ilgili öğrencilerle birlikte çeşitli etkinlikler ve uygulamalar kavramının ne kadar değerli ve önemli olduğunun altını çizdi.

EĞLENİRKEN ÖĞRENDİLER

"İşlediğimiz konunun önemine binaen ağaç yaşken eğilir atasözünden yola çıkarak öğrencilerimize doğruluk dürüstlük kavramını daha iyi kavratabilmek amacıyla öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte Yabancı Çoban adlı masalın dramatizasyonunu yaptılar" diyen Tufan, " Bu sayede öğrencilerimiz eğlenirken yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladılar. Okulumuza örnek şahsiyet olarak Gaziantep Ağır Ceza Hakimi Şaban Kaplan'ı davet ederek öğrencilerimize doğruluk ve dürüstlük hakkında bilgiler vermesini istedik" dedi. HABER MERKEZİ