GAZİANTEP Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Türkiye'de bir ilke imza atarak, 5. bölge arsa tahsisi için kura çekimi yapıyor.. Kura çekimi ile arsa dağıtımı bugün başlıyor. Gaziantep Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 11 milyon metrekarelik alana sahip 5. Bölge arsa tahsisinin bugün yapılacağını söyledi. Nakıboğlu, "Bugün yapacağımız kura çekimi ile Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 11 milyon metrekare alana kurulacak olan 5. Bölgenin arsa tahsisini kura ile yapacağız. Bu sayede herkes şansıyla arsa sahibi olacak" dedi.

KİMLER NE ÖDEYECEK?

Nakıboğlu, A, B, C diye 3 gruba ayrılan arsa dağıtım grubunda arsanın hafriyatından dolayı A grubundaki sanayicinin arsa maliyetini, B grubundaki sanayicinin maliyet artı 5 dolar, C grubundaki sanayicilerin ise maliyet artı 10 dolar fark ödeyeceklerini söyledi.

HAZİRAN'DA ALT YAPI

En küçük 10 bin en yüksek ise 50 bin metrekarelik arsalar ile 360 yatırımcıya arsa tahsisi yapacaklarını belirten Nakıboğlu, "5. OSB’nin de tamamlanmasından sonra Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi konumuna geleceğiz. 11 milyon metrekarelik alanın yaklaşık 3,5 milyon metrekaresini sosyal alan, otopark gibi uygulamalara ayırdık. 5. bölgede parseller daha küçük tutularak daha çok yatırımcının yararlanmasına olanak sağlanacak. Yaklaşık 360 firmaya kura ile arsa tahsisi yapacağız. Arsa dağıtım çalışmalarının tamamlanması sonrası haziran ayı içerisinde ise altyapı çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK OSB'Sİ OLACAĞIZ

"Türkiye'nin lider birçok markasının yer aldığı Gaziantep OSB Türkiye'nin ilk kurulan organize sanayi bölgelerinin başında gelmektedir" diyen Nakıboğlu, "İlk arsa tahsislerinin 1972 yılında yapılan OSB bugün 24 milyon metrekarelik 4 kısımdan oluşuyor. Tümüyle dolu olan 4 kısımda aktif 790 firmamız faaliyet göstermektedir. 5. OSB’nin tamamlanmasıyla 35 milyon metrekarelik bir alana ulaşarak Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olacağız"

4. BÖLGE TAMAMEN DOLU

Organize Sanayi Bölgemizde 4 kısımın tamamen dolu olduğunu vurgulayan Nakıboğlu, şunları söyledi: "Arsalar tahsis edildiği için yeni yatırımcıya arsa tahsis edilememektedir. Bu yüzden gün geçtikçe büyüyen ve gelişen Gaziantep'te artan yatırımcı taleplerini karşılamak amacıyla, 11 milyon metrekare alan üzerine inşa edilen 5 OSB'yi aktif hale getirdik Şuan OSB’miz de aylık 270 milyon kilovat saat elektik tüketimimiz, 30 milyon metre küp doğal gaz ve 100 bin çalışanımız bulunmaktadır.5. Bölgenin tamamlanmasıyla istihdamın 150 bini bulacağını tahmin ediyoruz. 5. Bölge bile şu an talebi karşılamıyor. Bir çok talebi geri çevirmek zorunda kaldık. Her sektörden 4 kat talep aldık. Bu talep fazlalığı nedeniyle 6’ncı bölge için çalışma yapmak gündemimizde yer alıyor"