Proje Uzmanı Ferah Aksoy ve çalışma ekibi, “Bir nebzede olsa, onların hayatına dokunmak istiyoruz” dedi.

MUTLU OLDULAR

Proje kapsamında, Şehitkamil Belediyesi keçe yardımı yaptı. Keçelerden çantalar yapan ekip, el yapımı çantaların yanı sıra pijama takımı ve çeşitli hediyeleri, 22 Lösemili çocuğa hediye etti. Palyoça kıyafeti giyen proje ekibi, çocuklarla müzik eşliğinde keyifli saatler geçirirken, çocukların gözlerinden okunan mutluluk ise görülmeye değerdi.

ÜNAL:28 KURSUMUZ VAR

KAGEM Şube Müdürü Zehra Ünal, toplumsal sorunların tespit ve çözümüne yönelik etkili, kalıcı ve sürekli projeler üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Ünal, "Genel ve özel gruplara din, düşünce, kültür, edebiyat ve sanat hayatına katkı sunmak üzere besleyici, kuşatıcı ve geliştirici çalışmalar yürütüyoruz. Toplam 28 farklı kursumuz mevcut" dedi.

“AYDA, 3 BİN KİŞİYE ULAŞIYORUZ”

Ayda 3 bin kişinin KAGEM’e girip çıktığı ve buradaki etkinliklerden, kurslardan faydalandığını kaydeden Ünal, “ Suriyelilere yönelik fıkıh, Kur’anı Kerim ve islam tarihi gibi farklı derslerimiz var. Üniversite gençlerine yönelik Genç KAGEM derslerimiz var. Kendi alanında uzman hocalar tarafından, etkili hitabet, düzgün konuşma, beyni etkin kullanma ve ilk yardım gibi derslerimiz veriliyor. Yaz okullarımız oldu, bu yaz okullarında 100’e aşkın öğrencilerimize eğitim verdik. Bunun yanında kavram okumalar dediğimiz, güncel dilde yanlış bildiğimiz kavramların tahlilini yapıyoruz. Felsefe okumalarımız yanı sıra ayda bir yaptığımız irfan sohbetlerimiz oluyor” diye konuştu.

“8-15 YAŞ ARASI ÇOCUKLARADA HİTAP EDİYORUZ”

Ünal, 8-15 yaş arasındaki öğrencilere hitap ettiklerini anlatan Ünal, "Akıl, zeka oyunlarından tutun, hadisler ışığında, sünnet ışığında, kişisel gelişim kitap 3K okumaları (kalem, kitap ve kelam) kavram ve film okumaları yaptık. Çünkü çocuklar gerçekten görsellikten daha fazla şeyler kapabiliyor” şeklinde konuştu. Ünal, SODES ile yürüttükleri proje kapsamında Suriyeli kadınlar ve çocuklara psikososyal destek verdiklerini de sözlerine ekledi. Ayşegül BAĞCI