Cahit Nakıpoğlu artık kaldıracak halim klmadı, ilaçla ayakta duruyorum"derken, oğlu Taner Nakıboğlu ise, "beni bırakın, daha önce de kaçmadım şimdi de kaçmam. Ailemin geliri kalmadı herşeyimize el konuldu"dedi. Buna ilaveten sanıklardan Cihan Dağcı, "24 aydır tutukluyum. Eşim üzüntüden kanser hastası oldu"derken, Murat Zar ise "Tutuklanmadan önce İstanbul’da yaşıyordum. Benim Gaziantep’e ilgili tek bağım iş dolayısıyladır. Eşim İzmir'e ailesinin yanına döndü" dedi.

9.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Murat Çolak ve Savcı Cem Saklıca'nın tayini çıkması nedeniyle geçici heyetin başkanlık ettiği mahkemede tahliye kararı çıkmadı. Cahit Nakıboğlu, sağlık sorunları nedeniyle beraat ve tahliyesini istedi. Nakıboğlu, "74 yaşındayım, 40 civarı ilaç kullanıyorum. Rahatsızlığım iyice artmıştır, kaldıracak halim kalmamıştır" derken, Taner Nakıboğlu, "2 çocuğum var, hiç bir gelirimiz yok. Anne babamın emekli maaşı ve sağdan soldan gelen yardımlarla geçiniyoruz" dedi. Üye Elif Çerçi'nin başkanlık ettiği duruşmada Cahit Nakıboğlu,Taner Nakıboğlu, Cihan Dağcı ve Murat Zar'ın tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 18 Ekim tarihine ertelenmesine karar verildi.

CAHİT NAKIBOĞLU:RAHATSIZLIĞIM İYİCE ARTTI

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 sanığın yargılanmasına dün devam edildi. 9.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada geçici mahkeme başkanı Elif Çerçi sanık Cahit Nakıboğlu'na bir diyeceğiniz var mı? diye sordu. Cahit Nakıboğlu, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildiğini, ardından da savcının itirazı üzerine tutuklandığını söyledi. Beraat ve tahliyesini isteyen Cahit Nakıboğlu, "Sağlık sorunlarım devam etmektedir. Raporlar dosyaya sunulmuştur. 74 yaşındayım, bir çok rahatsızlığım var, 40 civarı ilaç kullanıyorum. Rahatsızlığım iyice artmıştır, kaldıracak halim kalmamıştır. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

TANER NAKIBOĞLU:SAĞDAN SOLDAN GELEN YARDIMLARLA GEÇİNİYORUZ

Taner Nakıboğlu ise savunmasında anne babasının emekli maaşıyla geçindiklerini söyledi. Taner Nakıboğlu, "Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Tutuklanmadan öncede kaçmadım, tahliye olsam da kaçmam söz konusu değildir. 2 çocuğum var, hiç bir gelirimiz yok. Anne babamın emekli maaşı ve sağdan soldan gelen yardımlarla geçiniyoruz. Maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Çalışmam gerekmektedir. Deliller toplanmış tanıklar dinlenmiştir. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

DAĞCI:EŞİM KANSER OLDU

Cihan Dağcı, "24 aydır tutukluyum. Eşim kanser hastası.Bununla ilgili raporlara sunuldu. Aleyhime tanık beyanı yoktur, benimle aynı durumda olan kişiler şuan dışarıdadır. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

ZAR:EŞİM İZMİR'E AİLESİNİN YANINA GİTTİ

Murat Zar, 26 aydır tutuklu olduğunu söyledi.Zar, "Tutuklanmadan önce İstanbul’da yaşıyordum. Benim Gaziantep’e ilgili tek bağım iş dolayısıyladır. Eşim İzmir'e ailesinin yanına döndü. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

ELİBOL:CEMAAT ÜYELİĞİ SUÇ DEĞİL

Tutuklu ve tutuksuz sanıkların beyanlarından sonra sanık avukatları da savunma yaptı. Av. Ali Elibol, "Şu anda Türkiye'de cemaat üyesi olmak suç değil,bugün Tükiye'de onlarca cemaat var. Bir zamanlar GASKİ'nin su faturasının arkasında fatura yatırılacak bankalar arasında Asya Bank'ta vardı. Hem bu konuda daha önce verilen kararlar var. Ceza genel kurulunun kararı var. Bu ülkede maddi durumu iyi olan aileler vakıf aracılığıyla eğitim ve hayır işlerinde bulundular. Nakıoğlu ailesi Türkiye'nin önde gelen ailelerinden biridir, Türkiye ekonomisine katkı sunan ailelerden biridir. Hem şu ana kadar dosyaya silahlı terör örgütü üyesi olduklarını kanıtlayan hiç bir delil sunulamamıştır. Haksız tutuklamalara son verilsin"dedi.

18 EKİM'E ERTELENDİ

Duruşmada tutuksuz sanıklar Ferhan Nakıboğlu, Emre Nakıboğlu, İbrahim Nakıboğlu, Tutuksuz sanıklar, İsrafil Özdemir, Menderes Ulu, Ali Türkmen, Cahit Aslanlı, Hakan Boynuyoğun, Emre Özkaya, İmam Ali Barak, Mehmet Karatoprak, Ramazan Bulut, Mesut Çeven de önceki ifadelerini tekrarladı. Mahkemede, heyet değişikliği nedeniyle karar aşamasındaki dosyanın incelenmeye alınmasına, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 18 Ekim'de yapılmasına karar verildi.

HSYK ATAMA YAPACAK

2018 Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesi ile Naksan davasına bakan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Murat Çolak'ın yanısıra iddanameyi hazırlayan Savcının da görev yeri değişti. Murat Çolak Bursa Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine, Savcı Cem Saklıca Nazilli Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı. 9. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tam teşekkül etmediği için Naksan davasında geçici heyet duruşmaya katıldı. Mübaşirin bile değiştiği mahkemeye Elif Çerci geçici olarak mahkemeye başkanlık etti. Önümüzdeki günlerde HSYK'nın 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir Ağır ceza mahkemesi başkanı, bir savcı, iki tane de üye ataması bekleniyor. Meral KINACILAR /AA