Bununla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiğini belirten Titiz, “31 Mart seçimlerine yetişir mi bilmiyoruz ancak yetişse iyi olur. Her seçimden sonra sabıka kaydından dolayı birçok mahallede yeniden seçim yapıyoruz, okuma yazma bilmeyen muhtarlar var” dedi.

OKUMA YAZMA BİLMEYEN MUHTARLAR VAR

Muhtar adayları içinde birleşik oy pusulası kullanımı getirilmesini isteyen Titiz, “Diyelimki yarın seçim var, isteyen herkes  bir zarfın içine ismini koyup seçim günü aday olabiliyor. Normal partiye oy verdiğimiz gibi, muhtarlar içinde mühür basılsın. Okuma yazma bilmeyen muhtarlar var. Okuma yazma bilmeyen muhtarlar Gaziantep’te de var, diğer illerde de var. Belli bir eğitim şartı gelmeli. Ücret gelsin, muhtar adayları seçim kuruluna para yatırsın. Sabıka kaydı istenmiyor. Sabıka kaydı şartı getirilsin. Seçim olduktan sonra çok iptaller oluyor. Mahalle 6 ay sonra seçime gidiyor. Bu da hem devlete yük, hem vatandaşa yük” diye konuştu.

MECLİS KARARLARINDAN BİLGİMİZ OLMALI

Muhtar adaylarına bir çerçeve, bir standart getirilmesiyle ilgili talepleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İçişleri Bakanına talimat verdiğini de hatırlatan Titiz şöyle konuştu:”Cmhurbaşkanımız muhtarlarımıza yılda iki defa ödenek verileceğini müjdelemişti. Muhtar ofisi daha rahat çevirebilirsin diye  iyileştirme, ödenek talebimiz var. Muhtar adayları için de tıpkı meclis üyeleri gibi  belli bir başvuru süresi getirilmeli. Seçimlerden bir ay önce veya 1.5 ay önce olabilir. Ayrıca belediye meclis kararlarının muhtarlarına bildirilmesini de istiyoruz. İmar planlarından muhtarların da bilgisi olmalı”. Meral      KINACILAR ERBEKTE