Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, 4 yıldan fazla okul müdürü yapanların görevinin sona ereceğini, kadrosunu değiştireceği ve eğitimin sorununu kökten çözücü planlar yapacağını açıkladı. Yasayı beklediğini belirten Ekinci, yasanın onaylanması halinde Gaziantep Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile şube müdürlerinin de görevinin sona ereceği sinyalini verdi. Ekinci, “Tabi kendimize yeni bir ekip kuracağız. Bu ekibin içinde görevi sona eren müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin olup olmayacağı konusunda henüz onlarla ilgili bir çalışma yapmadık. Sonra bir değerlendirme yapacağız” dedi

GAZİANTEP AVANTAJLI BİR İL

Ekinci, Gaziantep'te yaşanan sorunun bütün illerdeki eğitim sorunuyla farkı olmadığını belirterek, tüm kesimlerle el birliği içinde bu sorunu çözeceklerini söyledi. Özelliklerine kendisine eğitim sorunuyla ilk olarak ‘veliler ilgisiz’ denildiğini söyleyen Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Bizim velilerimiz bu noktada üzerine düşeni yapıyor mu? Biz eğitim camiası olarak üzerimize düşeni yapıyor muyuz, benim üzerinde duracağım en önemli konu bu. Gaziantep'i çok avantajlı il olarak görüyorum, bana söylenen olumsuzlukları bir olumsuzluk olarak görmüyorum" diye konuştu.

ALGI DEĞİŞECEK

"Çok kısa süre içerisinde o 'eğitimde sonuncuyuz' algısının değişeceğine inanıyorum" diyen Ekinci, "Hatta sözüne de verebilirim yani, çünkü ben kendime de Gaziantep'e de güveniyorum. Çünkü insanlarda büyük beklenti var. Gaziantep'te gittiğim her toplantıda konuşmacıların ilk kelimesi konu eğitim olmadığı halde mutlaka eğitim oluyor. Bu kadar toplumsal mutabakatın olduğu bir kentte bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu bir vebaldir ve bu vebalin ağırlığını da üzerimde hissediyorum ve bunun da gereğini yapacağım” diye konuştu.

TÜM FİKİRLERE KAPIMIZ AÇIK

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısının herkese açık olduğunu vurgulayan İl Müdürü Ekinci, “Ben bir şey yapmak istiyorum diyen herkese kapımız açık, ona yardımcı olacağız. Benim bir fikrim var diyene de kapımız açık. Oturacağız, konuşacağız, tartışacağız. Hiç kimsenin fikrini heba etmeyeceğiz. Yani iletişim kanalların bizim sürekli açık tutmamız gerekiyor. Müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri, okulun temizliğinde görevli arkadaşlar, okul aile birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının söyleyeceği her şey bizim için önemli ve değerlidir” şeklinde konuştu.

4 YILLIK MÜDÜRLER GİDECEK

Milli Eğitim Müdürü olarak başarılı olmaya geldiğini, ekibinin de başarılı olması gerektiğini söyleyen Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekinci, Milli Eğitim'de atama yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilgili yasanın Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanması halinde bir okulda 4 yıl ve daha fazla müdürlük yapan idarecilerin görevinin Haziran ayında sona ereceğini hatırlattı.

EKİBİN YÜKÜN FARKINDA OLACAK

Kendi ekibinin mutlaka başarılı olmasını istediğini, taşıdığı yükün farkında olması gerektiğini vurgulayan Ekinci, “İnsan size çocuğunu emanet ediyor. Bu emanetin farkında olmamız gerekiyor. Bu gücü kendinde görebilen arkadaşlarımızla biz yola devam edeceğiz, bu gücü kendinde görmeyen arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz, bu gücü kendinde göremeyenlerle helalleşerek yolumuzu ayıracağız. Açık ve net söylüyorum. Bu vebali taşımayan arkadaşlarla ben devam edemem. Bir okulda 2 bin-3 bin öğrenci var. Bu öğrenciler o okuldaki idarecilere teslim edilmiş. Bu arkadaşımın o emaneti taşıması gerekiyor. Başarısızlıktan dolayı da yollarımızı ayıracağımız arkadaşlar var, bu arkadaşlarımız da kusura bakmasınlar, bir vebal var çünkü. Bu bir tasarruf olacak” değerlendirmesini yaptı.

HABER MERKEZİ