Gaziantep’te kul müdürü ve yardımcısının madde bağımlıları tarafından bıçaklanmasının ardından bugün öğrenciler derse girmeyerek okul önünde eylem yaptı. Öğrencilere velileri, çevre esnafı ve vatandaşlar da destek verirken, polis ekipleri okul ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Edinilen bilgiye göre dün öğle saatlerinde Kocatepe Mahallesi'nde bulunan İsmet Paşa Anadolu Lisesi önünde madde bağımlısı olduğu ileri sürülen Hüseyin Ö. ve Ulaş D. okul kapısından içeri girmek istemiş, kendilerine engel olmak isteyen Okul Müdürü Ali Özpolat ve yardımcısı Savaş Ahmet Aksu bıçaklı saldırıya uğramıştı.
Her iki eğitimci hastanede tedavi altına alınırken, bugün öğrencileri derslere girmeyerek eylem yaptı. Okul kapısında toplanan öğrenciler açtıkları pankartlarla tepkilerini dile getirmeye çalıştı. Slogan atan öğrenciler, bölgede bu tür olayların sık sık yaşandığını belirterek güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Öğrencilere veliler, çevredeki esnaf ve çok sayıda vatandaş da destek verdi. Bu sırada eylemin yapıldığı okula gönderilen polis ekipleri, yolun trafiğe kapatılmaması için öğrencileri ve vatandaşları uyardı.