Avan, "öğretmenler bu süre zarfında beslenme, dinlenme gibi en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamamaktadır" dedi.

Avan, okullarda tam gün eğitim yapılması nedeniyle öğretmenlere nöbetçi olduğu günlerde tam gün nöbet görevi verildiğini belirten Avan, bu durumun gerek ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere, Anayasa’ya gerekse 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na aykırı olduğunu anlattı.

ÖĞRETMENLER ROBOT DEĞİL

öğretmenlerin robot olmadığını savunan Avan, "Türk Eğitim-Sen bu kadar insani bir talebin görmezden gelinmesini kabul etmemektedir. Üstelik Milli Eğitim Bakanlığı, ara vermeden çalışmanın motivasyonu da düşürdüğünü, öğretmenleri sağlıklı bir çalışma ortamından uzaklaştırdığını, öğretmenleri huzursuz kıldığını hesaba katmak durumundadır. Düşünün kesintisiz çalışan bir insandan verim elde edebilir misiniz? Ya da başarılı olmasını; okula, öğrencilere faydalı olmasını, okulda düzeni sağlamasını bekleyebilir misiniz?" diye sordu.

YASALAR ÇİĞNENİYOR

Avan açıklamasında şunları söyledi: "Bir kez daha vurguluyoruz: Beslenme, dinlenme ve ibadet gibi en temel ve insani ihtiyaçları karşılama hakkı verilmeksizin tüm gün nöbet görevi verilmesi hakkaniyete uygun ve insani değildir; yasaları da çiğnemektir. Sendikamız bu doğrultuda tüm Türkiye genelinde dilekçe kampanyası başlatmıştır. Türkiye’nin dört bir yanından topladığımız dilekçeleri Milli Eğitim Bakanlığı’na iletileceğiz ve yapılan yanlışlığa dikkat çekeceğiz.Sendikamızın talebi; öğretmenlerin nöbet görevini düzenleyen ilgili yönetmelik hükümlerinin değiştirilmesidir. Yapılacak düzenleme ile birlikte tam gün nöbet tutan öğretmenlere öğle dinlenme hakkının açıkça düzenlenmelidir. Aksi bir yaklaşımı kabul etmiyoruz" AYŞEGÜL BAĞCI