86 yaşındaki Mehmet Zeki Kanbağlı, Halk Eğitim Merkezi'nde açılan bilgisayar kursunu tamamladı ve sertifikasını törenle aldı.

Şehitkamil Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi, yıl boyunca yapılan çalışmaları sergilemek amacıyla etkinlik düzenledi. Bir restoranda düzenlenen etkinliğe Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri katıldı.

DEFİLE YAPTILAR

Etkinlikte, çeşitli meslek gruplarından oluşan koro katılımcalara müzik dinletisi sundu, 20 öğrenci de defile yaptı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, 1 yıl boyunca yapılan çalışmaların sunumunu yapmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından, Halk Eğitim Merkezi'ndeki kurslara gelerek sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları verildi. 3 ay boyunca bilgisayar eğitimi alan 86 yaşındaki Mehmet Zeki Kanbağlı, sertifikasını Şehitkimil Kaymakamı Ali Dursun'un elinden aldı.

ZAMANINI DEĞERLENDİRDİ

Emekli olduğunu ve boş zamanlarını değerlendirmek için bilgisayara merak sardığını anlatan Kanbağlı, "Emekliyim artan zamanımı değerlendirmek istedim. Baktım ki internet çok güzel bir derya. Yeni bilgiler edinmek istedim internete girerek. Bu nedenle bilgisayar öğrenmek istedim. Şimdi öğrendiğim bilgisayar konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum" dedi. Sertifika töreninin ardından katılımcılar ve protokol üyeleri kursiyerlerin çalışmalarının bulunduğu serginin açılışını yaptı. DHA