Bilimsel ve kültürel etkileşimi güçlendirmek, gençlerin yenilikçi projelerini uluslararası platformda tanıtmak ve Türk dünyası ülkeleri arasında bilim ve teknoloji alanındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen şenlikte, dereceye giren projeler ödüllendirildi.

Toplam 500 bin TL ödülün dağıtıldığı yarışmalarda birincilik, ikincilik, üçüncülük, mansiyon ve jüri özel ödülü kategorilerinde 40 genç ödüle layık görüldü. Organizasyona öncülük eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende gençlerin heyecanına ortak oldu. Şahin, Türk dünyasının dört bir yanından gelen yetenekli gençleri tek tek tebrik ederek, onların bilim ve teknoloji yolculuğundaki başarılarını taçlandıran ödüllerini protokol üyeleriyle birlikte takdim etti.

Çiftçiyle dalga mı geçiliyor?
Çiftçiyle dalga mı geçiliyor?
İçeriği Görüntüle

ÇEBER: BUGÜN İKİMİZİN ADINA KONUŞUYORUM

Törende, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına da katılımcılara hitap eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Başkan Şahin'in "Sayın Valim bugün ikimizin adına konuşursan mutlu olurum" sözlerini aktararak her iki kurum adına gençleri selamladı. Konuşmasında şenliğin önemine vurgu yapan Çeber, "Büyükşehir Belediye Başkanı, Bakanımı, tüm mesai arkadaşlarımı ve herkesi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum" dedi. Vali Çeber, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, gönül coğrafyasından gelen misafirlerin de kendi ülkelerinin bayraklarını taşımaktan duydukları onuru paylaştıklarını ifade etti.

TUNA: ÖNEMLİ BİR NOKTA

Türk Dünyası Çocuk Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Merkez Valisi Güngör Azim Tuna ise etkinlikte maksadın hasıl olduğunu dile getirerek, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerçekten şanına yakışır, marka şehir Gaziantep'i artık bir Türk dünyasının yeni buluşma noktalarından biri haline getirme misyonunu hep birlikte icra etmiş oluyoruz. Burada ödül almak önemli değil, onu bir kere daha vurgulamak lazım. Buraya katılmak önemli. Bu birlik beraberlik ruhunu yaşamak önemli. Bunu da hep birlikte gerçekleştirdik.” diye konuştu.