Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odalarda seçim heyecanı sürüyor. Ziraat Mühendisleri ve Makina Mühendisleri Odalarının genel kurulları yapıldı. Şimdi gözler, kentte en aktif odalar arasında bulunan İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası'nda. İMO'da Melih Meriç yeniden adaylığını açıklarken, Mimarlar Odası'nda Sıtkı Severoğlu henüz adaylığını açıklamadı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı 24 oda var. Ancak Gaziantep'te şube olarak 5 oda bulunuyor. Şehir Plancıları ve Harita Mühendisleri Odası temsilcilik bazında hizmet verirken, bazı odalar ise aktif olmadığı için gündemden uzak.

İLK SEÇİM ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI'NDA YAPILDI

İlk seçim geçtiğimiz aylarda Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nde yaşandı. Kenan Seçkin güven tazeledi.

MAKİNA MÜHENDİSLERİ KÜÇÜKPARMAK DEDİ

Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nde de geçtiğimiz hafta seçim heyecanı yaşandı. Mevcut başkan Başar Küçükparmak, Yunus Aksoy'la başkanlık için yarıştı. Küçükparmak, seçim büyük farkla kazandı.

EMO'DA ŞİMDİLİK RAKİP YOK

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nin genel kurulu 22-23 Şubat'ta yapılacak. Ak Parti'den Oğuzeli Belediye Başkan adaylığını kıl payı kaçıran mevcut Başkan Halil Uğur'un şu ana kadar karşısına rakip çıkmadı. Halil Uğur seçimi alırsa odada 3.ncü dönemi olacak.

MİMARLAR ODASI'NDA BELİRSİZLİK

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi'nde genel kurul 15-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Mevcut Başkan Sıtkı Severoğlu şu ana kadar aday olup olmayacağı konusunda net bir açıklamada bulunmadı. Sıtkı Severoğlu'nun aday olup olmayacağı, olursa karşısına rakip çıkıp çıkmayacağı kamuoyunda merak konusu oldu.

İMO'DA MERİÇ'İN KARŞISINA RAKİP ÇIKACAK

İnşaat Mühendisleri Odası'nda genel kurul ise 8-9 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Melih Meriç'in aday olacağı seçimde, karşısına rakip çıkacağı kesinlik kazandı.

ALİ SERİNDAĞ RAKİPSİZ

Jeoloji Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nde genel kurul tarihi Nisan sonu gibi. 20 yıldır oda başkanlığı yapan Ali Serindağ'ın bu seçimde de karşısına rakip çıkmayacağı öngörülüyor.

Meral KINACILAR