Tek amacın odaların kazanmasına yönelik tercihler kullanması gereken üyeler sandık başına gidiyor. Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası üyeleri bugün yeni dönem meclis ve komite üyelerini seçecek. Oluşacak meclis odaların yeni başkan ve yönetimini belirleyecek. Saat 09.00'da başlayacak seçimler 17.00'de sona erecek.

GTO'DA KIRAN KIRANA YARIŞ12 bin 192 üyenin 3 Nisan'da sandık başına gideceği GTO'da, 41 grupta, 249 meslek komite üyesi ve 104 meclis üyesi seçilecek. Her seçimde olduğu en büyük hareketliliğin Ticaret Odası'nda yaşanması bekleniyor. 41 gruptan sadece 15 grup seçimlere tek liste ile gidiyor. İki, üç hatta 4 listenin yarışacağı seçimlerde gözler mevcut Başkan Beyhan Hıdıroğlu'nun grubunda.

HIDIROĞLU, TEYMUR KARŞI KARŞIYAHıdıroğlu'nun bulunduğu 38. Grupta iki liste yarışacak. Grubundan çıkması halinde GTO Başkanlığına aday olacağını açıklayan Hıdıroğlu, Ak Partili Mehmet Hilmi Teymur ile yarışacak. BAŞKANLIK İÇİN İSİMLERİ GEÇİYORGTO'da 10 Nisan'da meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu, TOBB delegeliği seçilecek. Gruplarından çıkmaları halinde başkanlık için Beyhan Hıdıroğlu'nun yanısıra, Rıdvan Köksüzer, Beyhan Külekçi, Mahmut Yıldırım, Tuncay Yıldırım, Sıtkı Severoğlu, Melih Meriç ve Fatih Güllüoğlu'nun isimleri geçiyor.

MECLİS BAŞKANLIĞINA MELEKOĞLU ADAYGTO meclis başkanı Settar Konukoğlu, 13 Grup olan Ulaşım,Yolcu Ve Öğrenci Taşımacılığı,Seyahat Acenteleri grubunda aday olmayacağını açıkladı. Meclis başkanlığı için Ömer Arif Melekoğlu grubundan çıkması halinde aday olduğunu söyledi.

BORSA DA HAREKETLİ OLACAKTicaret Odası'nın yanısıra Ticaret Borsası'nda da hareketlilik bekleniyor. 1054 üyesi olan Gaziantep Ticaret Borsasında grup sayısı 11'den 12'ye çıktı. 27 olan meclis üyesi sayısı ise 3 artarak 30 oldu. Borsada 8 grup seçime tek liste ile gidiyor.

TİRYAKİOĞLU TEK LİSTE İLE GİDİYORTicaret Borsası'nda mevcut başkan Ahmet Tiryakioğlu 2 Nolu meslek grubunda seçimlere tek liste ile giriyor. Yeniden aday olduğunu açıklayan Tiryakioğlu'nun şu ana kadar karşısına çıkan aday yok.11 GRUPTA 4 LİSTE VARTicaret Borsası'nda 3 grup seçime iki liste ile gidecek. 11 Nolu Meslek Grubu Tahıl Toptan Ticareti, Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf, Mısır, Çeltik'te seçimlerde 4 liste yarışacak.

SANAYİ ODASI'NDA DEĞİŞİM BEKLENMİYOR

Ticaret Odası'nın aksine Gaziantep Sanayi Odası'nda değişim beklenmiyor. 10. Grup olan Pamuk Elyafının Bükülmesi ve Pamuk İpliği İmalatı grubundan seçimlere giren Adil Konukoğlu'nun yeniden aday olduğu sanayi odasında 27 gruptan 26'sı seçime tek liste ile gidiyor. Sadece 19.Grupta Nevzat Kara'nın karşısına bir liste daha çıkma ihtimalinin olduğu öğrenildi. Seçimlerde 27 Grupta 157 meslek komitesi üyesi seçilecek. Bir önceki dönemde 58 olan meclis üye sayısı artarak 65'e yükseldi. GSO'da 16 grupta 2 meclis üyesi, 5 meslek komitesi, 11 grupta 7 meslek üyesi 3 meclis üyesi seçilecek. MERAL KINACILAR