Gaziantep Emniyet Müdürlüğü TEM, KOM ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda Aralarında GTO Eski Meclis Başkanı M.G ve K.Ş,’nin de bulunduğu çok sayıda iş adamını gözaltına almıştı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma yürütüldü. Soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı tespit edilen 11 şüpheli ve KHK ile kapatılan örgütle iltisaklı Zeynel Abidin Polattaş Vakfında görev yapan 1 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 23 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14’ü sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 9 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü şu ifadelere yerdi: “15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin ve Milletimizin varlığını birliğini, halkımızın can ve mal güvenliğini, Demokrasiyi hedef alan FETÖ / PDY Terör Örgütüne finans sağlayan ve KHK ile kapatılan vakıf yöneticisi 10 şahıs ile yine FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından kullanılan BYLOCK şifreli haberleşme programını kullandıkları tespit edilen 13 şüpheli şahıs olmak üzere toplamda 23 şüpheli şahıs, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce tespit edildi ve yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı. Haklarında yapılan yasal işlemler sonrası 26 Mart 2018 günü adli makamlar sevk edilen 23 şüpheli şahıstan BYLOCK haberleşme programını kullandıkları tespit edilen M.T, M.E.Ö, C.Y, A.H.K, N.F.S, Y.B, F-G, A.D, A.O, K.Ş.Y, S.D, G.Y, A.İ, Y.C isimli 14 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Şüpheli şahıslardan A.B, K.Ş, A.T.A, A.B, M.A.E, A.A, O.Ç, İ.P ve M.G isimli 9 şahıs ise adli kontrol kaydı ile serbest bırakıldı.”