Büyük yankı uyandıran konuşmasıyla tüm tepkilerin odağı olan İmam Fadıl Yılan için Gaziantep Valiliği şu açıklamayı yaptı:Sayın Basın Mensupları;İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisinde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yeralan haberler üzerine idari soruşturma başlatılmış, ilgili görevli bu kapsamda açığa alınmıştır.
OLAY NASIL OLMUŞTU?Gaziantep'te İyinacar camisinde bayram namazı için vaaz veren İmamının hutbe sırasındaki sözleri şok etkisi yarattı.Adının Fadıl Yılan olduğunu öğrendiğimiz Cami İmamı verdiği hutbede Kurtuluş Savaşında verilen mücadeleyi küçümseyip akıl almaz iddialarda bulundu. İmam cemaate seslenirken, hangi akıl ile hareket ettiği henüz anlaşılmadan, “Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. 1.İnönü’de şöyle zafer kazandılar, 2.İnönü’de şöyle zafer kazancılar. Sakarya’da şöyle zafer kazandılar. Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler. Nerde döktüler. Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik ” şeklindeki konuşmasıyla byük şok yarattı. VİLAYET SORUŞTURMA AÇIYOR
Öte yandan bu olayın duyulmasıyla birlikte Gaziantep valiliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "görüntülerin yayınlanmasının ardından Gaziantep Valiliği bir açıklama yaparak Cumhuriyet düşmanı imamm hakkında soruşturma başlatılmıştır denildi..

UĞUR KALKAN'DAN TEPKİ
Bu arada CHP'nin Şahinbey ilçe belediye meclis üyesi Uğur kalkan'da Cami imamının bu sözlerine sert tepki gösterdi ve bu kişiden bizzat şikayetçi olacağını söyledi. Kalkan " Güne bu ülkenin kurtuluş savaşını anlayamamış çağın gerisinde kalmış bir imamın sözleriyle uyandık. Bu kişi Gaziantep Şahinbey Büyüknacar Camii imamı. Bu zata göre '' Kurtuluş Savaşı'nda bizi kandırmışlar. Inönü Zaferi kazanılmamış,Sakarya Zaferi kazanılmamış." Hangi kini duygularıyla hareket ederlerse etsinler bizlerin birliğini bütünlüğünü bozamayacaklar.Dini bayramlarımızı da milli bayramlarımızı da coşku içinde,birlik ve beraberlikle kutlamaya devam edeceğiz. Benim asıl merak ettiğim ise bu şehri yönetmenlerin bu şahısla ilgili ne yapacağıdır. Bu zattan hem şikayetçi olacağım,hem de yetkililerin bu kişiyle ilgili ne yapacağını takip edip kamuoyu ile paylaşacağım"dedi.