Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği ile Gaziantep Meslek Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yürüyüşe katılan Dedekurt ailesinin yakınları isyan etti.. Ellerinde Atilla Dedekurt ve Esra Dedekurt’un resimleriyle yeğenleri ve kızkardeşlerinin saldırıya uğradığı noktaya gelen Abdulkadir İyibardakçı ve Gülseren İyibardakçı, saldırıyı gerçekleştiren Adem Ç’ye öfke kustu. Saldırıda hayatını yeğenlerini ve kızkardeşini kaybeden Abdulkadir İyibardakçı ile Gülseren İyibardakçı, Adem Ç’nin asılmasını istedi.
BU DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYIN
Dedekurt ailesinin yakınları, yürüyüş boyunca ve adliye önünde olayın meydana geldiği noktada ellerindeki karanfilleri olayın gerçekleştiği noktaya bıraktı. Dedekurt ailesinin yakınları, Gaziantep Baro Başkanı Avukat Ali Elibol’a “Ne olur bu davanın peşini bırakmayın” dedi. Elibol ise davanın takipçisi olduklarını ve saldırgana en iyi cezayı yüce Türk adaletinin vereceğini söyledi.
BİR AİLE YOK OLDU
Saldırıda hayatın kaybeden Hatice Şener Dedekurt’un kardeşi Abdulkadir İyibardakçı, “Ben saldırıda olay yerindeydim. Saldırıda kız kardeşimi ve onun çocuklarını, yani yeğenlerimi kaybettim. Bu cani bir aileyi katletti. Bir aile yok oldu, bu caniyi içerde beslemek olur mu? Başkaları da bizim ailemiz gibi yok olmasın. Her şey benim gözümün önünde oldu. Ülkemizde idam yok ama böyle caniler asılmalı. Ocağımız söndü. Bir aile yok oldu. Böyle olmamalı. Böyle caniler beslenmek yerine asılmalı. Bizim ailemiz katledildi, başka aileler katledilmesin.” ifadelerinde bulundu.
BÖYLELERİ İÇİN İDAM GELMELİ
Hatice Şener Dedekurt’un kız kardeşi Gülseren İyibardakçı ise, saldırıda kız kardeşini ve yenlerini kaybetmenin kendilerini psikolojik olarak çökerttiğini belirterek, “Bir aile olduğu gibi yok oldu. 3 yaşında çocuk babasız kaldı. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Kız kardeşim ve yeğenlerim öldü, hem de bir hiç uğruna öldü. Bu caniliği yapan asılsın. Devlet böyle caniler için idam cezasını getirsin. Kimse suçsuz günahsız insanları öldürmeye cesaret edememeli. Bir aile komple yok oldu ve bunların davalarını devam ettirecek kimse de kalmadı. Bu davanın peşine devletimiz ve devletimizin yetkilileri düşsün lütfen” şeklinde konuştu.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
Dedekurt ailesinin yakınları ellerindeki karanfilleri yeğenlerinin ve kız kardeşinin hayatının kaybettiği noktaya bırakırken, saldırgan Adem Ç’ye öfke kusmaya devam etti ve gözyaşlarına hakim olamadı.
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği ile Gaziantep Meslek Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yürüyüşe katılan Dedekurt ailesinin yakınları isyan etti.. Ellerinde Atilla Dedekurt ve Esra Dedekurt’un resimleriyle yeğenleri ve kızkardeşlerinin saldırıya uğradığı noktaya gelen Abdulkadir İyibardakçı ve Gülseren İyibardakçı, saldırıyı gerçekleştiren Adem Ç’ye öfke kustu. Saldırıda hayatını yeğenlerini ve kızkardeşini kaybeden Abdulkadir İyibardakçı ile Gülseren İyibardakçı, Adem Ç’nin asılmasını istedi.BU DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYINDedekurt ailesinin yakınları, yürüyüş boyunca ve adliye önünde olayın meydana geldiği noktada ellerindeki karanfilleri olayın gerçekleştiği noktaya bıraktı. Dedekurt ailesinin yakınları, Gaziantep Baro Başkanı Avukat Ali Elibol’a “Ne olur bu davanın peşini bırakmayın” dedi. Elibol ise davanın takipçisi olduklarını ve saldırgana en iyi cezayı yüce Türk adaletinin vereceğini söyledi.BİR AİLE YOK OLDUSaldırıda hayatın kaybeden Hatice Şener Dedekurt’un kardeşi Abdulkadir İyibardakçı, “Ben saldırıda olay yerindeydim. Saldırıda kız kardeşimi ve onun çocuklarını, yani yeğenlerimi kaybettim. Bu cani bir aileyi katletti. Bir aile yok oldu, bu caniyi içerde beslemek olur mu? Başkaları da bizim ailemiz gibi yok olmasın. Her şey benim gözümün önünde oldu. Ülkemizde idam yok ama böyle caniler asılmalı. Ocağımız söndü. Bir aile yok oldu. Böyle olmamalı. Böyle caniler beslenmek yerine asılmalı. Bizim ailemiz katledildi, başka aileler katledilmesin.” ifadelerinde bulundu.BÖYLELERİ İÇİN İDAM GELMELİHatice Şener Dedekurt’un kız kardeşi Gülseren İyibardakçı ise, saldırıda kız kardeşini ve yenlerini kaybetmenin kendilerini psikolojik olarak çökerttiğini belirterek, “Bir aile olduğu gibi yok oldu. 3 yaşında çocuk babasız kaldı. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Kız kardeşim ve yeğenlerim öldü, hem de bir hiç uğruna öldü. Bu caniliği yapan asılsın. Devlet böyle caniler için idam cezasını getirsin. Kimse suçsuz günahsız insanları öldürmeye cesaret edememeli. Bir aile komple yok oldu ve bunların davalarını devam ettirecek kimse de kalmadı. Bu davanın peşine devletimiz ve devletimizin yetkilileri düşsün lütfen” şeklinde konuştu.GÖZYAŞLARINI TUTAMADILARDedekurt ailesinin yakınları ellerindeki karanfilleri yeğenlerinin ve kız kardeşinin hayatının kaybettiği noktaya bırakırken, saldırgan Adem Ç’ye öfke kusmaya devam etti ve gözyaşlarına hakim olamadı.