Seçimde 8 bin 585 oy alan Hasan Dilek, 8 bin 873 oy alan Ak Partinin adayı Ökkeş Kavak’dan daha fazla oy aldığını ve oy torbalarında şaibe olduğunu ileri sürdü. Böylece Nurdağı’nda seçimlerin iptali için BBP’liler imza kampanyası başlattı.

DİLEKÇE VERDİLER

İtiraz gerekçesi olarak çuvalların İlçe Seçim Kuruluna yırtık olarak teslim edilmesini gösteren Hasan Dilek, “Seçimlere şaibe karıştığını düşünüyoruz. Dolayısıyla Nurdağı ilçe genelinde seçimlerin iptalini istiyoruz. Bu nedenle itiraz dilekçemizi teslim ettik" dedi.

İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLECEK

BBP Nurdağı İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz da ilçede yeniden seçim yapılması için itirazda bulunduklarını belirtti. İtirazların değerlendirilme aşamasında olduğu öğrenildi.

İMZA TOPLADILAR

Öte yandan Nurdağı'ndaki yapılan yerel seçimlerin iptali için BBP’liler imza kampanyası başlattı. Nurdağı BBP Belediye Başkan Adayı Hasan Dilek, ve Avukat'ın yapılan seçim sonuçları ile ilgili yaptıkları o açıklamalardan sonra yapılan yerel seçimlerin usulsüzlükler iddiası üzerine seçimlerin iptali için halk imza kampanyası başlattı. BBP Adayı Hasan Dilek seçimlerde 8 bin 585 oy alarak yüzde 38,32 oyla yarışı kaybetmişti. HABER MERKEZİ