Sürekli kaza olan ve onlarca insanın hayatını kaybettiği bu yolun Acaroba kesiminde bu kez fatura yine ağır oldu. Yolcu minibüsü ve otomobilin çarpışması sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de ağır yaralandı. Gaziantep Cumhuriyet başsavcılığı soruşturmayı yürütmek üzere Cumhuriyet Başsavcı vekili ve Cumhuriyet Savcısı görevlendirirken, Gaziantep Valiliği kaza sonrası yaralı vatandaşların şehir merkezinde bulunan hastanelere sevk edildiğini açıkladı. Vali Yardımcısı İlker Eker, "Kaza otomobilin hatalı sollaması sonucu meydana geldi. Kazada 2’si çocuk, 5’i yetişkin 7 kişi hayatını kaybetti" dedi.

7 kişinin hayatını kaybettiği anlar kamerada
7 kişinin hayatını kaybettiği anlar kamerada
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgilere göre, Nurdağı ilçesine bağlı kırsal Acaroba Mahallesi yakınlarında Hatay ile Gaziantep arasında sefer yapan yolcu minibüsü ile otomobil çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 HBS 100 plakalı yolcu midibüsü, Gaziantep-Osmaniye kara yolu kırsal Acaroba yakınlarında 31 AHB 98 plakalı otomobille çarpıştıktan sonra devrildi. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

VALİ YARDIMCISI AÇIKLADI

Kaza sonrası olay yerine gelen Gaziantep Vali Yardımcısı İlker Eker, açıklama yaptı. Eker, "Çok üzücü bir kaza. Kaza 18.06 sıralarında meydana geldi. Şehitkamil ilçesi Nurdağı karayolu kırsal Acaroba Mahallesi’nde yaşandı kaza. Otomobil ile otobüsün kafa kafaya çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 7 vatandaşımız hayatını kaybetti, 13 vatandaşımız yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan yok. Kaza otomobilin hatalı sollaması sonucu meydana geldi. Hayatını kaybedenler 2'si çocuk, 5 yetişkin olmak üzere toplam 7 kişi. Hayatını kaybedenlerin hepsi otomobilde bulunuyor. Vefat edenlerin kimlik tespit işlemleri devam ediyor" ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ'TAN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET BAŞSAVLIĞINDAN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada “Gaziantep ili Şehitkâmil İlçesi Acaroba Mahallesinde, 27.09.2026 günü saat:18.00 sıralarında, sürücü A. K isimli şahsın idaresindeki otobüsle Nurdağı-Gaziantep istikametine seyir halinde iken, karşı yönden gelen otomobil ile karşılıklı olarak çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 13 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımızın Gaziantep’deki çeşitli hastanelerde tedavileri sürdürülmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmayı yürütmek üzere 1 Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle ve hassasiyetle devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.