Adalet Bakanlığı'nın aldığı kararla kente 17'inci noterliğin önümüzdeki aylarda yapılacağını söyleyen Gaziantep Noter Odası Başkanı Abdullah İstemez, 2017 yılında noterlerde 570 bin işlemin yapıldığını söyledi.

Noterliklerin çok yoğun çalıştıklarını belirten İstemez, "Her noterliğin işlem yoğunluğu aynı değil. Mesela biz 12. Noter olarak işlemlerimizin yüzde 80'i araç satışı olmasına rağmen bazı noterliklerde bu oran yüzde 10'a düşer. Diğer işlemler yüzde 80-90'a çıkar. Çevresel nitelik işlemleri etkiliyor. Galericiler sitesinde olan bir noterlik en fazla araç araç satışı yapılırken tapu müdürlüğüne yakın bir noterlikte gayrımenkul satışıyla ilgili, ayni hakla ilgili işlemler yapılır" dedi.

YENİ NOTERLİĞİN YER TESPİTİ YAPILDI

Gaziantep'te şu an 16 noterliğin olduğunu ve 17'inci noterliğin de yapılacağını vurgulayan Gaziantep Noter Odası Başkanı Abdullah İstemez, "Adalet Bakanlığı karar aldı. Yer tespiti yapıldı. Önümüzdeki aylarda Gaziantep'e 17'inci noterlik kurulacak. Mezarlığın bitişiğindeki Galericiler Sitesi'ne kurulacak" dedi. NARİN DEMİRCİ