Ancak Norveç, vatandaşlarına çift maske kullanımının zorunlu olmadığı yönünde bir tavsiyede bulundu ve düzgün kullanıldığı sürece tek maskenin yeterli olabileceği ifade edildi. Ayrıca çift maske kullanımının daha fazla yüzle temasla sonuçlanabileceğine dikkat çekildi. Son dönemlerde Covid-19'a karşı daha iyi koruma için çift maske önerileri yapılıyor. Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü ise maske konusundaki tavsiyelerini güncelledi.
Çift maskeyi değerlendirmeye alan kurum kararını açıkladı. Enstitünün sayfasında düzgün kullanıldığı sürece tek maskenin yeterli olacağı belirtildi. ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci yakın zamanda yaptığı açıklamasında çift maskenin ortak akıl kararı olduğunu savunmuştu. ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre de çift maske kullanımı daha fazla koruma sağlıyor. NEFES ALMAK ZORLAŞIYOR

Norveç'teki internet sitesinde yer alan bilgilendirme metninde şu ifadelere yer verildi: "Bazı çalışmalar yüz korumanın cerrahi maske üzerine bez maske kullanımıyla artırılabileceğini ortaya koymuştur. Eğer maskenizi tavsiye edilen şekilde kullanırsanız iki maske kullanmanız gerekmez. Eğer iki maske kullanmak isterseniz bunları doğru bir şekilde taktığınızdan emin olun. Ayrıca iki maskeyle nefes almanız daha zor olacaktır."