Eğitimden spora, ulaşımdan, kültüre her konuda proje hazırlayan Doktoroğlu, aday gösterilmesi halinde ilk işinin ilçenin trafik sorununu çözmek olacağını söyledi. Doktoroğlu, adaletli, disiplinli, çalışkan ve şeffaf bir belediyecilik yapacağına da söz verdi.

SÖZ VERİYORUM

14 yıldan beri Ak Parti belediye meclis üyesi, 2018 yılı başına kadar 14 yıl sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında heyet üyesi, organiz sanayi bölgesi başkan vekilliği, Ticaret Odası meclis başkanlığı, 1 yıldan beri de büyükşehir belediye encümen üyesi olarak görev yaptığını belirten Mustafa Doktoroğlu, “Bu kutsal başkanlık görevine Allah’ın izni, sizlerin takdiri, parti yönetimi ve parti yetkililerimiz uygun görüp beni aday yaparsa ise Reisimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Durmak Yok Yola Devam” düsturuyla insana değer veren dürüst, hakkaniyetten taviz vermeyen, adaletli, disiplinli, çalışkan ve şeffaf bir belediyecilik yapacağıma Nizip halkına hak ettiği hizmetleri getireceğime söz veriyorum” dedi.

İLK İŞİMİZ TRAFİK OLACAK

‘Başkan seçilince ilk işim Nizip’in trafik sorunlarına çözüm bulmak olacak’ diyen Doktoroğlu yapacağı çalışmalarla ilgili şunları söyledi:”Trafik konusunda uzman kişiler getirip teknik çalışmalar yaparak halkımızın ve esnafımızın araba park sorununu halledeceğiz. Çocuk parklarına güvenlik ve kamera sistemi koyacağız. Nizip içi ulaşımında dolmuş firmalarımızla görüşerek hat ve sefer sayısını artıracağız. Nizipspor’un 3. lige çıkması için çalışacağız. Uyuşturucu madde kullanan gençlerimizi rehabilite ettirip topluma kazandıracağız. Belediyemizin yapmakta olduğu ve devam eden yatırımlarımızın bitirilmesi için gayret göstereceğiz. Belediyemizin yapmakta olduğu her türlü sosyal yardımları kesintisiz olarak artırarak devam ettireceğiz.”

FISTIK, ZEYTİNYAĞI VE SABUNU DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Kentsel dönüşüme ağırlık vereceğini belirten Doktoroğlu şöyle devam etti:”Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediye başkanımızla beraber Nizip Çayı’nın devam eden ıslah çalışmasını hızlandırıp Çayın etrafına oturma ve yürüyüş bankları yapacağız. Ayrıca Güneydoğu birliğinin karşısından Akçakent mahallemize kadar olan bölgeyi toplu konut alanı yapacağız. Az yerleşim yeri olan eski mahallelerde Kentsel Dönüşüm yapıp ilçemizin her noktasının gelişmişlik düzeyinin aynı olmasını sağlayacağız. Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve ihracatçı firmalarımızla beraber Nizipimizin fıstık, zeytinyağı ve sabunlarını dünyaya tanıtarak ihracat ağı oluşturacağız.”

NİZİP OSB 2. ETABIN ALTYAPISI BİTECEK

Nizip Organize Sanayi Bölgesi 2. Etabı için de çalışmalar yapacağını anlatan Doktoroğlu, ”Sanayi Bakanlığımızla görüşerek ihalesini yaptırıp, alt yapısını bitirerek sanayicilerimize teslim edeceğiz. Buralara fabrika kurulmaya başlayınca belediye olarak Gaziantep Sanayi Odasıyla diyaloga geçerek ara eleman yani ‘Aranan Eleman’ yetiştiren kurslara Nizip’ten genç arkadaşlarımızı gönderip, eğitip, Nizip’teki fabrikalarda çalışmalarını sağlayarak Nizip”teki işsizlik sorununu çözmek için uğraşacağız. Yeniliklere her zaman açık olup proje üretenlere yardımcı olacağız” dedi.

EKİP ÇALIŞMASINA ÖNEM VERECEĞİZ

Sosyal faaliyetlerle ilgili de projeleri olduğunu belirten Doktoroğlu şunları dile getirdi:”Sık sık mahalle buluşmaları düzenleyerek kadınlarımızın dertlerini ayrı erkeklerimizin sorunlarını ayrı dinleyerek o mahalledeki sorunları çözmeye çalışacağız. Ekip çalışmasına önem vererek muhtarlarımızla sık sık bir araya geleceğiz. Sivil toplum kuruluşu başkanı ve yönetimiyle sıkca buluşup isteklerini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Onların yapacağı faaliyetlere yardımcı olacağız. Fakülte ve liselerde okuyan kardeşlerimizin kültürel ve sportif faaliyetlerine yardımcı olacağız. İlçemizde yapılacak olan önemli yatırımları halkımızın görüşüne anketle veya gerekirse halk oyuna sunacağız. Halkımızın prosedüre takılan ve haklı olduğu belediye ve belediye dışındaki tüm dertlerini çözmek için yardımcı olacağız.”

ZEUGMA ANTİK KENTİNİ GEZİLEBİLİR DURUMA GETİRECEĞİZ

Eğitim ve kültürel çalışmalarla ilgili de çalışmalar yapacağını ifade eden Doktoroğlu:”Zeugma Antik Kentinde yapılan kazı çalışmalarını Kültür ve Turizm bakanlığımız, Büyükşehir Belediye başkanımızla beraber hızlandırarak gezilebilir bir duruma getireceğiz. Nizip Zeugma Antik Kenti ve Su Deposu yolunu genişleteceğiz. Menderes Mahallesindeki mozaikleri ziyaretçilere açarak Türkiye genelinde yapılacak turların şehrimizi seçmelerini sağlayıp Antik Kent ve Menderes Mahallesini gezen turistleri şehir merkezine girip alışveriş yapmalarını sağlayacağız. Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir belediyesin beraber yürüttüğü Rum Kale- Halfeti-Zeugma- Karkamış arasındaki aşağı Fırat Turizm projesine dahil olacağız. Şehrimizi güzelleştirerek Nizipli hemşehrilerimize rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için canla başla çalışacağız” şeklinde konuştu. Meral KINACILAR