Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, sektöre yeni ve nitelikli işgücünün kazandırılmasını sağlamak amacıyla yeni dönem “Bilgisayar Destekli Halı Desinatörlüğü Eğitimi”ne ilk adım atıldı. Eğitim programına kabul edilecek kursiyerleri belirlemek için başvuruda bulunan adaylar mülakata alındı.

Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, “Bu eğitim programı, daha önce gerçekleştirdiğimiz programların bir devamıdır, ayrıca sonuncusu da olmayacaktır. Firmalarımızın ihtiyacına cevap verecek nitelikte ve uygulama ağırlıklı bir program olacaktır" dedi.

MAKİNE HALISI İMAL EDEN FİRMALARA YÖNELİK

Tamamen makine halısı imal eden firmaların pratik ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan eğitimin GAİB bünyesinde bulunan 25 kişilik bilgisayar sınıfında gerçekleştirileceğini belirten Kaplan, "Eğitim programı, haftada 5 gün, günde 6 saat ve toplam 3 ay olarak devam edecektir. Eğitimi verecek olan eğitmenin, eğitim içeriğinin ve kursiyer seçimlerinde oldukça hassas davranılmış ve bu sebeple başvuruda bulunan adayların seçilebilmesi için bir mülakat düzenlenmiştir. Eğitim Programı 3 Mart 2014 tarihinde start alacaktır. Eğitim programı sonrasında başarılı olan kursiyerlere GAİB onaylı katılım belgesi verilecek ve bunların bilgileri, desinatör ihtiyacı olan firmalarla paylaşılacaktır" diye konuştu.

ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

Kaplan "Giderlerinin tamamı Halı İhracatçıları Birliği tarafından finanse edildiği gibi kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek olması, kursu daha da cazip kılmaktadır. Sonraki dönemlerde de benzer eğitim faaliyetlerini sürdürecektir. Halı İhracatçıları Birliği olarak bütün üyelerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve karşılaştığı sorunların çözülmesi adına her zamanki gayretlerimiz devam edecektir. Yeni kursun sektörümüze nefes aldıracağına inanıyoruz.” dedi. GAİB bünyesinde uzmanlar tarafından gerçekleştirilen mülakatın ardından Bilgisayar Destekli Halı Desinatörlüğü Eğitim Programına devam edecek olan 25 kursiyerin 3 Mart 2013 tarihinden ders başı yapacağı da açıklandı.

HABER MERKEZİ