Türkiye Gençler bay-bayan Tekvando şampiyonasında, Türkiye şampiyonu olan Nihat Kaya, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz tarafından tarafından ödüllendirildi.

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından 11-16 Ocak tarihleri arasında Alanya’da yapılan Türkiye Gençler Bay bayan Tekvando Şampiyonası Genç Baylar 55 kilo kategorisindenda birinci olan Nizip Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü sporcusu ve Türkan Ömer Okan Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Nihat Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, takım antrenörü Ali Gören ile birlikte Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz’i makamında ziyaret etti.

Kaya’nın başarısından gurur duyduğunu ifade eden Kaymakamı Karadeniz, “Ülkemizi ulusal arenada başarıyla temsil eden sporcumuz, Nihat Kaya,Türkiye şampiyonu olarak ilçemize ayrı bir sevinç yaşatmıştır. Ben sporcumuza ve ona bu başarıda destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Nizip Milli eğitim Müdürü Cengiz Gündeş ise son yıllarda kazanılan başarılarla, tekvando ve diğer sporlarda büyük başarılar elde ettiklerini söyledi.

Gündeş, açıklamasında şunları kaydetti:

“Türk gencçleri planlı şekilde çalıştıkları zaman ulaşamayacakları başarı yoktur. Bugün bunun en güzel örneklerinden birini daha yaşıyoruz. Çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemize ve ilçemize madalyalar kazandırmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle şampiyon oğlumuzu ve değerli antrenörümüz Ali Gören’i kutluyorum.”

SPOR MERKEZİ