Nevruz kutlamalar dolayısıyla BDP Gaziantep İl Başkanlığı tarafından İstasyon Meydanı’nda bir kutlama programı düzenlendi. Barış müzakerelerinin sürdüğü şu günlerde nevruz kutlamalarının yapılıp yapılmayacağı günlerdir tartışılırken, BDP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen nevruz kutlama etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı. Türkülerin söylenip halayların çekildiği nevruz kutlamalarında barış mesajları verildi. Kent merkezinde birçok noktada ve nevruz’un kutlandığı İstasyon Meydanı’nda geniş güvenlik önlemleri alınırken, nevruz ateşini BDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim binici yaktı. Binici nevruz ateşini yaktıktan sonra platformdan kutlamaya katılanlara seslendi. Binici, barış süreçlerinin savaştan çok daha zor olduğunu dile getirerek, “barışı örmek insanlığı örmek demektir” dedi. Bu arada platformun önündeki, “Demokratik çözüm, Öcalan”a özgürlük yazısı da dikkat çekti.

BU BİR ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

Müzakere sürecinde barış örme adına hükümete büyük iş düştüğünü ifade eden Binici, “Müzakere ve barış süreçleri savaştan çok zordur. Barışı örmek, insanlığı örmek demektir. Bu sürecin iyi işlenmesi noktasında tabi ki hükümete büyük görevler düşüyor. Süreci sabotaj etmek isteyen, süreci bertaraf etmek isteyen malum güçler devamlı Türkiye'de vardır. Gaziantep'te bile süreci sabote etmek isteyen bazı güçler inanıyorum ki canla başla çalışacaktır. Ama bu özgürlük yürüyüşüdür. Bu yürüyüşü de engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir.” şeklinde konuştu.


Kadınların çoğunlukta olduğu kutlamada halay çeken, türküler söyleyen vatandaşlar kutlama sonrasında olaysız bir şekilde dağıldı.