İşte Tayfun Aygın'ın tweti; " GTO Başkanı fırsattan istifade ucuza yer kapatma peşinde. Önce Okan tekstilin yerini ucuza kapatan Bartık, şimdi de 14 milyon USD değerindeki Akteks'in yerini 4 milyon USD'ye kapatmak üzere..!! Beyler herkes efendi olsun, sıkıntıya düşenlere sahip çıksın. Leş kargaları gün gelir hesap verir .. Antep'in abileri nerede? "

Gaziantep Ticaret Odası eski başkan yardımcısı, işadamı Tayfun Aygın, dün sosyal medya üzerinden Gaziantep sanayisiyle ilgili iddiaları gündeme getirirken, çok müthiş bir iddia ortaya attı ve şimdiki GTO Başkanı Eyüp Bartık'ın zor durumdaki firmalara destek olacağına, fabrikalarını ucuza kapatarak satın almak istediğine dikkat çekti. Tayfun Aygın, gazetemize yaptığı özel açıklamada ise, "Düşenin malını ucuz fiyata almak oda başkanlığına yakışmaz. Önce bu insanlara destek vererek onları içine düştüğü durumdan çıkarmak gerekiyor. 100 liralık yeri 20 liraya almak babayiğitlik değildir"diye konuştu.

NİYE SUSUYORLAR ?

Tayfun Aygın'ın bu iddiası Gaziantep gündemine bomba gibi düştü. Eyüp Bartık'ın yanısıra odalara da seslenen ve Gaziantep sanayisi ile ekonomisinin zor durumda olduğunu öne süren Aygın, "Bir delikanlı çıkıp da neler oluyor demiyor!!. Son 6 ayda kaç kişi işten çıktı, kaç işyeri kapandı veya iflas etti.. Bankalarla esnaf ve sanayıci kovalamaca oynuyor. Vekiller, oda başkanları susuyor, muhalefet vekilleri de dahil" dedi.

HERKES EFENDİ OLSUN

Aygın, Facebook sayfasındaki yazısında, "GTO Başkanı fırsattan istifade ucuza yet kapatma peşinde. önce Okan tekstilin yerini ucuza kapatan Bartık, şimdi de 14 milyon USD değerindeki Akteks'in yerini 4 milyon USD'ye kapatmak üzere..!! Beyler herkes efendi olsun, sıkıntıya düşenlere sahip çıksın. Leş kargaları gün gelir hesap verir .. Antep in abileri nerede?" diye sordu.

5-6 AYDIR SIKINTI VAR

İşadamı Tayfun Aygın, memlekette 5-6 aydır bir sıkıntı olduğunu, ancak kimsenin sahip çıkmadığını öne sürdü. Aygın, "Oda başkanlarının hepsi susuyor. Yani organizede son 3-5 ayda 20-30 firma sıkıntıya girdi. Bunda firmaların yanısıra Suriye olayının da etkisi var. Kim ilgilenecek? Yarın bir sürü insan sokağa dökülürse ne yapacağız? Hatır çekleri yazanlar var, 20-30 yere paralelci diye maliye müfettişleri gelmiş, bilmem neresi Suriye'den alacaklarını alamamış, o yüzden sıkıntıya girmiş, peki bu sanayicilere kim sahip çıkacak?" dedi.

ODA BAŞKANININ GÖREVİ NEDİR?

Oda başkanının görevinin Gaziantep'teki iş hayatını güçlendirmek, yardım etmek olduğunu belirten Aygın, "Oda başkanının görevi, Naksan'ın karşısında Okan Tekstil'in yeri vardı kapalı duruyordu, burayı ucuz fiyata kapmak değildir. Akteks'in 13-14 milyon dolarlık yerini 4 milyon dolara almaya çalışmak değildir. Oda başkanlığı krizden fırsat çıkarma yeri değildir. Oda başkanı sanayiciyi, toplumu düşünmek zorundadır" diye konuştu.

ODA BAŞKANLARI BANKALARLA-SANAYİCİ ARASINDA KÖPRÜ OLMALI

Odalardan hassas olmalarını isteyen Tayfun Aygın, "İnsanlara pozitif enerji verilmesi doğrudur. Ancak zor durumda olan insanlara yardımcı olunması, malının değerinin altında gitmesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Sanayi ve ticaret odaları hükümeti göreve çağırmalı, bankacılarla sanayiciler arasında köprü olarak aralarını düzeltecek çözümler üretmeleri gerekiyor. Düşenin malını ucuz fiyata almak oda başkanlığına yakışmaz. Önce bu insanlara destek vererek onları içine düştüğü durumdan çıkarmak gerekiyor. 100 liralık yeri 20 liraya almak babayiğitlik değildir" diye konuştu.

NELER SÖYLEDİLER ?

Organizedeki ekonomik tabloyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, "Fabrikalarımız çalışıyor, ancak az para kazanıyoruz. Kar oranı düştü" derken, CHP Gaziantep eski Milletvekili, sanayici Akif Ekici ise, ekonominin iyiye gitmediğini, durumu kötü olan sanayicilerin olduğunu belirterek, "Odaların da sivil toplum örgütlerinin de bu konularda birşey söylemeleri gerekiyor, bizi yöneten STK'lardan bir açıklama bekliyor ve müdahil olmalarını bekliyoruz" dedi.Cahit Bingöl de, "Nakit sıkıntısı var. Adam dolarla makina almış sıkıntılı tabi. 4-5 yıldır Gaziantep'in bankalara olan borcu artıyor ancak bunun da üstesinden geliriz" dedi.

ELEKTRİĞİMİZDE DÜŞÜŞ YOK

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, mevsim itibariyle sanayideki durgunluğun normal olduğunu, fabrikaların çalıştığını belirterek, "Fabrikalarımız çalışıyor, ancak az para kazanıyoruz. Kar oranı düştü. Elektriğimizde bir düşüş yok" dedi. İnsanların moralinin bozulmamasını isteyen Nakıboğlu, "Dezenformasyon yapılarak milletin moralini bozuyorlar. Herkesin işi var, herkes çalışıyor" dedi.

GAZİANTEP'İN BORCU ARTIYOR

İşadamı Cahit Bingöl, piyasanın gerçekten iyi olmadığını, herkesin korku içinde olduğunu belirterek, "Nakit sıkıntısı var. Adam dolarla makina almış sıkıntılı tabi. Bankacılık Düzehleme ve Denetleme Kurumu sitesine girdiğimizde 4-5 yıldır Gaziantep'in bankalara olan borcunun arttığını görürüz" dedi.

GAZİANTEP YÜZÜNÜN AKIYLA ÇIKACAKTIR

Tablonun karamsar görünsede, Gaziantep'in daha önce olduğu gibi bunun da üstesinden geleceğini söyleyen Nakıboğlu, "

Gaziantep daha önce de buna benzer darboğazlar, krizler geçirdi, ancak yüzünün akıyla çıkmıştır, bu sıkıntıların üstesinden de gelecek ve yine yüzünün akıyla çıkacaktır" dedi.

EKONOMİ FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

Eski OSB Başkanı ve CHP Milletvekili Akif Ekici ise, ekonominin iyiye gitmediğini, durumu kötü olan sanayicilerin olduğunu söyledi. Ekici, "Bir ülkenin Cumhurbaşkanı Başbakan varken merkez bankasına müdahale edecek hale gelmişse, ülkenin ekonomisinin iyiye gitme gibi bir şansı yoktur. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bile telaffuz etmektedir ki, ülkede birbirinden nefret eden iki kesim yaratıldı. istikrar bu mudur? Bu zihniyet hem siyasette kargaşa yaratmakta hem de ekonomiyi felakete doğru götürmektedir" dedi.

BİZİ YÖNETEN STK'LARDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

'Bir Cumhurbaşkanı bu bankayı kapatın, batırın diyorsa, merkez bankasına faizi düşürün diyecek hale gelmişse ülke felakete gitmektedir' diyen Ekici, "Tabi Gaziantep Organizesi de bu ekonomik sarsıntıdan zarar görmüştür. 1 sene önce 2 bin lira olan dolar 2500 lirayı bulmuştur. Bunun nedeni bu yanlış söylemlerdir. Fabrikalarımızın hepsi yurtdışı ile çalışıyor, dolarla çalışıyor. Ben herkesi bir an önce aklı selime davet ediyorum. Odaların da sivil toplum örgütlerinin de bu konularda birşey söylemeleri gerekiyor, bizi yöneten STK'lardan bir açıklama bekliyor ve müdahil olmalarını bekliyoruz" diye konuştu. Haber Merkezi