Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 8 banka arasında “KOBİ Destek Kredisi” kampanyası protokolünün imzalandığına dikkat çeken Yıldırım, “2017 yılında başlatılan Nefes Kredisi’nin devamı niteliğinde olan kampanya ile KOBİ’ler mevduat faizi civarında ve normal kredi faizlerinin 8-10 puan altında kredi kullanabilecek” dedi.

BEL KEMİĞİ KOBİ'LER

Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak odanın kaynaklarını üyeler için seferber ettiklerini ve KOBİ Destek Kredisinin KOBİ’lere önemli bir finansman desteği sağlayacağını belirtenYıldırım, “Nefes Kredisi ile KOBİ’lere 2017’de 5 milyar liralık, 2018’in ilk yarısında da 7,5 milyar liralık kaynak sağlanmıştı. Nefes Kredisi’nin devam niteliğindeki KOBİ Destek Kredisi, reel sektör ile finans sektörünün güç birliği yaptığı önemli bir proje. Reel sektör ve finans sektörünün el ele verip KOBİ Destek Kredisi kampanyası düzenlemesi piyasalara olumlu yansıyacaktır. Ekonomide son dönemde yaşanan gelişmelerden en çok KOBİ’ler etkilendi. Ekonominin bel kemiği olan KOBİ’lere destek olacak bu kredi kampanyası ile hem KOBİ’ler hem de ülkemiz kazanacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Kampanya ile KOBİ’lere 10 milyar liraya kadar yeni kredi imkânı sağlandığını belirten Yıldırım, KOBİ Destek Kredisi ile ilgili şunları kaydetti: “Odamıza üye olan KOBİ’ler odadan alacakları üyelik belgesi ile çalıştıkları banka şubesine başvurabilecekler. KOBİ Destek Kredisi faizi aylık yüzde 1,85 olacak. Yani yıllık faiz yüzde 22 olacak. Bir üyemiz azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. Kredi 6 ay anapara ödemesiz, sonrasında 12 eşit taksitle toplam 18 ayda geri ödenecek. Kredinin yüzde 85’i Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti kapsamında olacak. Yani KOBİ’lerimizin teminat gösterme sorunu olmayacak.” HABER MERKEZİ