Kurulduğu 1969 yılından bu yana Gaziantepspor hiç bu kadar aciz duruma düşürülmediği gibi bu kadar da kaderine terk edilmemişti.

Kırmızı – Siyahlı temsilcimizin 15 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirdiği olağan üstü kongrede birçok üyeler silinip yerlerine yeniler yazılarak gerçekleşen seçimde Huzeyfe Durmaz ve yönetimi büyük umutlarla göreve gelmişti. Ancak Gaziantepspor’da durumlar iyiye gitmek yerine daha da kötüye gitmeye başladı. Sadece asgari ücretle futbol oynamaya çalışan futbolcular maaşlarını bile doğru dürüst alamıyorlar.

ELEKTRİK VALİNİN İZNİYLE AÇILDI

Gaziantepspor Celal Doğan tesislerinde geçtiğimiz günlerde borcundan dolayı kesilen elektrikler nedeniyle uzun bir süre jeneratör ile sorun giderilmeye çalışıldı ancak motorin parası da bulunulamayınca yine sıkıntılar baş gösterdi.

Sorunun Gaziantep valisi Ali Yerlikaya’ya iletilmesinin ardından Elektrik şirketi ile yapılan mutabakatların ardından yeniden açılarak sorun geçici bir süreliğine çözülmüş oldu.

ANTRENÖRLER FEDAKÂRLIK YAPIYOR

Geçmiş yıllarda alt yapısından yetiştirdiği sayısız yıldız futbolcuyu Türk milli takımı da dahil olmak üzere ülke futboluna kazandıran Gaziantepspor’da gelinen durum ise içler acısı.

Kırmızı – siyahlı kulübün önce kamp eğitim tesisleri elinden alındı ve Celal Doğan tesislerine yerleştirildi şuan da ise alt yapı bölümünde aylarca maaşlarını alamayan ve sürekli fedakârlık yapan alt yapı antrenörleriyle yokluklar içerisinde antrenmana çıkılıp maçlar oynanıyor.

ELİT LİGLERİNE İHRAÇ GELECEK

İşte Gaziantepspor’un yaşadığı en acı olaylardan biri de geçen hafta Elit U – 16 liginde gerçekleşti. Kırmızı – siyahlı temsilcimizin alt yapı ekiplerinden Elit U – 16 takımı geçtiğimiz Cumartesi deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile oynayacağı maça imkansızlıklar nedeniyle gidemedi.

Yönetim tarafından alt yapıların deplasman masraflarının karşılanmayacağı söylenmesinin ardından Gaziantepspor Elit U – 16 takımı 17 Şubat Cumartesi günü Rize’de oynanacak Çaykur Rizespor maçına gidemeyecek. Yine 18 Şubat Pazar günü Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile deplasmanda mücadele edecek olan Elit U – 17 takımı da aynı gerekçelerle deplasmana götürülemeyecek. Statü gereği üç maça çıkmayan elit ligi takımları ligden ihraç ediliyor.

PERSONEL MAAŞ ALAMIYOR

Göreve seçilmesinin ardından kulüpte yaklaşık 30 personelin işine son veren Huzeyfe Durmaz başkanlığında ki Gaziantepspor yönetimi, mevcut personellerin ise geçmişe yönelik içeride kalan bütün maaşlarını ödedi. Ancak Ekim 2017 ayı itibarıyla kulüpte çalışan personel 5 aydır yine maaşlarını alamıyorlar. Bunun yanı sıra işe yeni başlayan hiçbir personel ise daha bir tek kuruş maaş alamadan çalışıyor.

MUHARREM TÜRKOĞLU