“Birçok ülke reel sektörlerini ve çalışanlarını destekleyecek teşvik paketleri ile vatandaşlarının mağdur olmaması için sosyal devlet adımları atarken, Türkiye’de, AKP İktidarının bu zorlu süreçte insanları yalnız bıraktığı”nı belirten Yılmazkaya, “ABD’nin 1 trilyon dolar, Almanya’nın 614 milyar dolar, İngiltere’nin 412 milyar dolar, Fransa’nın 373 milyar dolar, İspanya’nın 216 milyar dolar destek paketine karşı AKP Hükümetinin esnafa 500 TL kira yardımı yapması sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmaz” dedi.Bu desteğin çok yetersiz olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, “Esnafın büyük bölümü battı, insanların çoğu işsiz. Vatandaş ne ev kirasını ödeyebiliyor, nede yaşamsal ihtiyaçlarını giderebiliyor” ifadelerini kullandı.

SORUNLAR BÜYÜK

Yılmazkaya, pandemi döneminde ekonomik olarak en çok etkilenen gruplardan biri olan müzik ve sahne sanatçılarının sorunlarını da gündeme getirdi. “Virüsten korumak adına işsiz olan insanları açlığa mahkûm etmek bu yasakların tam karşılığı!” diyen Yılmazkaya, “Bu açıklanan destek paketinde de yine birçok kesimi düşünmeyen hükümet, uzun zamandır işsiz olan müzisyenleri de düşünmemiş” dedi.

GEÇ KALMADAN DESTEK OLURMALI

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde buluna Yılmazkaya, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Koronavirüs salgını, sanatçıları ve müzisyenleri derinden etkiledi, etkilemeye de devam ediyor. Sosyal devlet olmanın gereği bu değil! Sosyal devlet demek tüm yurttaşlarına sahip çıkmak demek. İşsizlik ve açlıkla mücadele eden ve psikolojileri iyice bozulan müzisyenlere daha fazla geç kalınmadan gerekli destek sağlanmalı.” Eğlence ve düğün salonu işletme faaliyetlerinin kısıtlanması ile birlikte birçok müzisyenin işsiz kaldığını belirten CHP’li Yılmazkaya "Bu durumun getirdiği mağduriyetler için ise hükümettin hiçbir adım atmadığını” ifade etti. Müzisyenlerin pandemiyle birlikte yaşadıkları ekonomik çıkmazın derinleştiğine dikkat çeken Yılmazkaya, “Pandemi başladığından bu yana intihar eden müzisyenlerin sayısı çok fazla arttı. Müzik aletlerini satarak eve ekmek götürmeye çalışan müzisyenler psikolojik olarak yıpranmış durumda” dedi. HABER MERKEZİ