Yaşanan terör saldırısı sonrasında yerli turistlerin bile gitmeye çekindiği Gaziantep'teki özel müzeler, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün son kararıyla kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Artan terör tehdidinin ardından özel güvenlik görevlisi çalıştırma mecburiyeti getirilen müzelerde ayrıca arkeolog görevlendirilmesi isteniyor.

EKSİKLER TAMAMLANSIN

Özel müzelere resmi yazı gönderen Kültür ve Turizm Müdürlüğü, müzeyi çalıştırabilmek için güvenlik görevlisi ve arkeolog çalıştırılması zorunluluğu olduğunu bildirdi. Özel müze sahiplerine gönderilen yazıda, mevzuat değişikliği sebebiyle eksiklerin bir an önce tamamlanması istendi. Ziyaretçi sayısının azlığı sebebiyle zor günler geçiren özel müze sahipleri ise mevzuat gereklerini yerine getirmekte zorlandıklarını belirterek, uygulamaya tepki gösterdi. Uygulamanın yürürlüğe girmesi halinde kapılarına kilit vurmak zorunda kalacağını belirten bazı müze sahipleri, yetkililerden yardım istedi.

İSTİHDAM SAĞLAYAMADI

Güvenlik görevlisi ve arkeolog istihdamı sağlayamayacağı için müzesini kapattığını söyleyen Dünya El Sanatları Müzesi'nin sahibi Hanefi Özaslan, “20 yıldır bakırcılıkla uğraşıyorum. Osmanlı eserlerini bir araya getirerek müzemi kurdum. Amacımız gelecek kuşaklara Osmanlı eşyalarını tanıtmak. Kültüre ve Gaziantep turizmine bir katkı sağlamaktı. Yapmış olduğumuz bu müzede bizim bir çıkarımız yok. Amaç sadece Gaziantep turizmini canlandırmaktır. Buna da Kültür ve Turizm Müdürlüğü yazı göndererek '1 arkeolog ile 3 tane güvenlik görevlisi çalıştırmak zorundasınız' dedi. Bizim buna gücümüz yok. Ben müzemi kapatmak zorunda kaldım” dedi. İHA