Fiyat güncellemesini bekleyen müteahhitlerin şu anda patinaj yaptığını belirten Çeliktürk, "Çimento, beton, demir fiyatı arttı. Şu anda ihaleye girebilmek için fiyatların güncellenmesini bekliyorlar" dedi.

DEMİRDEN CİDDİ ZARAR ETTİLER

Çoğu müteahhidin 2017 yılı fiyatlarıyla içeride olduğunu belirten Çeliktürk, "Bunlar için fiyat güncellemesi gerekiyor. Gerçekten zor durumdalar. Hiç umulmadık şekilde maliyetlerde bir artış yaşandı. Geçtiğimiz yılın başında girilen bir ihalede demiri 2 TL olarak hesaplayıp onun üzerinden kırım yapıp iş alan arkadaşlarımız var, demir bugün 2.70 TL olunca otomatikman demir kaleminden ciddi bir zarar ediyorlar. Müteahhitler en iyi ihtimalle şu anda patinaj yapıyor" diye konuştu.

FİYATLARIN GÜNCELLENMESİNİ BEKLİYORLAR

İnşaat maliyetlerinin artmasından dolayı şu anda kamu ihalelerine katılımların da az olduğunu söyleyen Çeliktürk, fiyatların güncellenmesinin ardından katılımların artacağını belirtti. Çeliktürk, "2017 yılının birim fiyatları düşük olduğu için arkadaşlar ihalelere pek girmiyorlar. Kamu ihalelerin inşaat maliyetlerinin artmasından dolayı eski cazibesi yok. Şubat sonunda fiyatlar güncellenecek ondan sonra arkadaşlar rahat girerler diye tahmin ediyorum" dedi.

İHALEYİ ORTALAMAYA EN YAKIN KİŞİ ALIYOR

Çeliktürk, ihalelerin açık ihale usulü ile yapıldığını, ortalama fiyatların alındığını ve ortalama fiyata en yakın kişiye ihalenin verildiğini belirterek, "Yukarı veren alamıyor düşük veren alamıyor. Yüksekte verseniz aşırı düşükte verseniz ihaleyi alamazsınız" dedi. Meral KINACILAR