Güzel şeyler oluyor bu şehirde. Bazan tekrar etsede kendini yazarlar, şairler. Bazan kendini tekrar etsede şehir. Yazmak ve yaşamak anlamında. Güzel şeyler oluyor bu şehirde, yorgun şehrin dar sokaklarını anlamlı kılar yüzümüz. Soğuk kaldırımlara düştüğünde ilk adımlarınız, taşlar çiçek açar. Zaman ninnisiyle büyütürken şehri, dost nefesiyle büyür, çoğalır sevda. Ben Antep'e karışırım Antep bize akar.

Mustafa N. Bozhüyük'ün kalemiyle yeni bir Antep söylencesine kulak kabartıyoruz. Seviniyorum, kalemi kılıç gibi kullanların varlığına. Güveniyorum edebiyatın zırhını kuşanan kalemlerin emsalsiz cesaretine.

"Gaziantep Destanı" misli ve manevi olmayan savdalarla yazılan şehrin geçmişine özel dokunuşları içeriyor.

Tarz olarak daha önce Dr. Oğuz Paköz'ün ve Mehmet Demirel Babacanoğlu'nun yazdıklarına nispet, küçük bir Antep versiyonu.

Paköz Maraş'ı, Babacanoğlu Adana'yı yazmıştı. Bozhüyük ise bugünlerde Antep'i yazıyor.

"Gaziantep Destanı" şehri tarihsel geçmişiyle ilintili bir seremoni adeta (sayfa 1-12) Özellikle Milli Kurtuluş Savaşı'nın Antep ayağı ile ilgili şiirleştirilmiş gerçeklerle karşımıza çıkıyor.

Daha sonraki safyalarda Gaziantep'in folklorik değerleri, anılar, şehir estanteneleri resmediyor (sayfa 13-41)

Kahramanlar Geçidi (sayfa 13-14), 25 Aralık(sayfa 15-16) , Gaziantep Kalesi (sayfa 17), Niçin Savaştık (sayfa 18), Gaziler ve Hainler (sayfa 19-20), Dülük (sayfa 21), Dokuz İlçe Bir Kent (sayfa 23-24), Dülükbaba Ormanları (sayfa 25), İstasyon Caddesi (sayfa 26-29)

Allabenin rengidir

Emirgan çay bahçesi

Ulu çınarla kaplı

Güneş görmez gölgesi (İstasyon caddesi-sayfa 26)

Akşam olmadan başlar

Fasıl konser sazlarda

Kibar hanımlar ve beyler

Keyifli masalarda(İstasyon Caddesi-sayfa 27)

Barlarda pavyonlarda

Çizik gabben kırılır

Gün doğmadan sabaha

Paçacıya varılır (İstasyon Caddesi-sayfa 28)

Neşe dolu yaşandı

Yetmişlerin gecesi

Hayat dolu yılların

Kalmadı eğlencesi (İstasyon Caddesi-sayfa 29)