Eurochallange’de kendi saha ve seyircisi önünde Ventspıls ile karşı karşıya gelen Royal Halı Gaziantep Basketbol Letonya temsilcisini adeta ezdi ve 72-61 salondan galip ayrıldı.

Maçın ilk peryoduna iyi başlayan taraf olan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı ilk 5 dakikalık bölümde 11-4 lük üstünlükle rakibine fazla sayı imkanı tanımadı. Letonya temsilcisi karşısında bir ara 9 sayılık bir fark yakalayan Royal Halı bu üstünlüğünü hücumda ve savunmada yaptığı hatalarla 4 sayıya kadar indirince ilk peryot 15-11 tamamlandı. Maçın ikinci peryoduna iyi başlayan taraf yine Royal Halı Gaziantep’ti. Dış atışlarda etkisiz olan Ventspıls karşısında hücumda etkili oyununu sürdüren ve başarılı atışlarla rakibin dengesini bozan Royal Halı Gaziantep ikinci peryodun son 5 dakikasına 25-16’lık skorla girmeyi başardı. Son 5 dakikada da rakibine fazla sayı şansı tanımayan Royal Halı devreyi 32-23 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısına tutuk başlayan Royal Halı Gaziantep 3. peryodun ilk 5 dakikalık bölümünde Letonya temsilcisi karşısında yalnız 5 sayı bulunca Ventspıls 9 sayılık farkı 5’e kadar indirmeyi başardı. Bu dakikadan sonra savunmada daha agresif olan Royal Halı Gaziantep 3. peryodu etkili oyunuyla 11 sayı farkla 49-38 önde kapattı. Maçın son peryodunda ise yine sahada istediğini yapan ve rakibine basketbol dersi veren Royal Halı Gaziantep bir ara farkı 16 sayıya kadar çıkarmasına rağmen Ventspıls’in dış atışlarına engel olamayınca salondan 72-61 galip ayrıldı. Royal Halı Gaziantep’te Brovnjak attığı 17 sayı ile takımı adına maçın en skoreri olurken Domen Lorbek ise maçı 13 sayı ile tamamladı. Ventspils takımında ise Walters 15 sayı ile maçı tamamladı.

Salon: Şahinbey Karataş Kapalı Spor Salonu

Royal Halı Gaziantep: Erden Eryüz( - ) Serhat Buker ( 4 ) Mutlu Akpınar ( 4 ), Murat Göktaş ( 5 ), Oliver Stevic ( 9 ), Barış Ermiş ( 8 ) Sertaç Şanlı ( 6 ) Dejan Brovnjak ( 17 ), Damen Lorbek ( 13 ), Ernest Bremer ( 5 ), Terrico White ( 3 ), Can Öğüt ( 2 )

Bk Ventspils BKM: Andrejs Grazulis ( 2 ), Lorenzo Williams ( 5 ), Janis Timma ( 9 ), Davis Lejasmeiers ( 10 ), Martins Laksa ( 2 ) Sandis Valters ( 15 ), Butjankovs ( 5 ) Lija Gromovs ( - ), Jerai Grant ( 3 ), Ronalds Zakis (10).