Geçtiğimiz günlerde 6 bağevinin kundaklandığı Gaziantep'te, önceki gece de bir muhtarlık bürosu kundaklandı. Karayılan Mahallesi Zeynel Abidin Caddesi üzerinde bulunan Karayılan Muhtarlık bürosu gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. İtfaiyenin söndürdüğü yangın sonrası emniyet olayla ilgili soruşturma başlattı.

HAVAİ FİŞET PATLATTILAR

Karayılan Mahalle Muhtarı Edip Vahap Bozkurt, gece saat 01:15 sıralarında havai fişek sesiyle şaşırdıklarını, o saatlerde yasak olan havai fişeği kimin patlattığını öğrenmek için dışarı baktığında evinin altındaki muhtarlık bürosunun yandığını gördüğünü belirterek, durumu hemen itfaiye ve emniyete bildirdiğini söyledi.

POLİS ARAŞTIRIYOR

Yangında muhtarlık bürosunun darabasında ve vitrininde hasar meydana geldiğini söyleyen Muhtar Edip Vahap Bozkurt, "İtfaiye yangını zamanında söndürdü. Maddi olarak zararımız var. Bu kundaklamayı gerçekleştirenlerin kimler olduğunu bilmiyorum. Kimseyle bir alıp veremediğim yok. Polis olayı araştırıyor" dedi.

4 KİŞİ YAPMIŞ

Karşıdaki internet kafenin kamarasından bu olayı gerçekleştirenlerin 4 kişi olduğunun görüldüğünü ifade eden Bozkurt, "Kamara görüntülerinde bu olayı gerçekleştiren önce havai fişek patlatıyor. Sonra benzir döküp muhtarlık bürosunu yakıyor ve benzin bidonları, çakmak, poşeti bırarak olay yerinden kaçıyor" dedi.

Meral KINACILAR