Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Şahinbey Plaza’da düzenlenen ve 750 muhtarın eşleriyle katıldığı yemek programında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Vali Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

YERLİKAYA KUTLADI

Vali Ali Yerlikaya konuşmasında Muhtarlara yönelik gelişmelerin bir ‘cümle’ ile başladığını belirtti. Yerlikaya, Türkiye'de bir vatan evladına, halkına hizmet eden kişiye 'muhtar bile olmazsınız' denildiğini anımsattı. Yerlikaya, "Muhtar bile olmaz denilen kişi, bugün Türkiye'de en yüce makamı olan Cumhurbaşkanı oldu. İşte muhtar bile olamaz dedikleri kişi, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki tüm muhtarlarla bir araya gelme sözünü tuttuğunu vurgulayan Yerlikaya, "Artık muhtarlara yüksek maaş verilmeye başlandı. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Yüz akıyla bu görevlerinizi devam ettirmenizi istiyoruz. Muhtarlar gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

ŞAHİN: GÖZÜMÜZÜN NURUSUNUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Gaziantep kalkınması için herkesin elinden geleni yaparak çalıştığını anlattı. Şahin, "Güvendiğimiz, kader birliği yaptığımız, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta inandığımız en önemli makam, muhtarlık makamıdır. Sizler bizlerin canımızsınız. Sizler bizim herşeyimizsiniz, gözümüzün nurusunuz. Muhtarlarımız, mahallenin sorun ve sıkıntılarına müdahalede bulunuyor. Her bir mahalle huzurlu ve mutlu olursa, insanlık için biz varız diyorsa korkacak birşey yok. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı, o 40 yıllık hesabı vallahi billahi siz muhtarlarımız bozdunuz. Ben buna şahidim” ifadesini kullandı.

TİTİZ EV İSTEDİ

“Vatan için buradayız diyen örgütü en önemli gücü, siz muhtarlarımızsınız” diyen Şahin, “muhtarlarımız demokrasi meydanlarının dolmasındaki en önemli aktörlerdir. Allah'ın izniyle tüm dünyaya, 'artık aklınızdan bile geçirmeyin. Millet üzerinden hesap yapmayın. Demokrasi meydanı size herşeyi söyledi. Er meydanıdır, demokrsi meydanı. Muhtarlarımız, demokrasi meydanlarımızın erledir. Bu şehir için çok emekleriniz var. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz Yetkililerden muhtarlara TOKİ’den ev verimesini istedi. Konuşmaların ardından daha önce yine Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ilçeler arası muhtarlarspor “Başkanlık Kupası”nda dereceye giren takımlara ise toplantı sonrasında kupaları ve madalyaları takdim edildi. Şahin, birinci olan Nizip Muhtarspor’a ayrıca birer adet kol saati hediye etti. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT